Met enkele AV-receivers in de RX-V85 reeks lanceert Yamaha zijn eerste nieuwe versterkers voor 2018. Ondanks de schappelijke prijzen zijn de toestellen rijkelijk uitgerust.

De RX-V85 line-up bestaat uit vier nieuwe receivers: de RX-V385, de RX-V485, de RX-V585 en de RX-V685. De drie laatste kunnen overweg met Yamaha’s MusicCast multi-room streamingplatform en zijn klaar om via spraak te bedienen met een Amazon Alexa-speaker.

Via Wi-Fi en MusicCast kan er muziek gestreamd worden van diensten als Spotify, Deezer, Tidal en Qobuz, en kunnen er muziekbestanden tot 24-bit/192kHz over DLNA worden afgespeeld. Ook aan boord zijn Bluetooth, AirPlay en FM/AM-radiotuners.

Leuk is dat enkele nieuwe draadloze speakers van Yamaha, zoals de MusicCast 20 en MusicCast 50 heel eenvoudig als draadloze surroundspeakers kunnen worden ingezet. De versterker moet dan wel over MusicCast beschikken.

Via een toekomstige update zal het nieuwe eARC (Enhanced Audio Return Channel) mogelijk zijn. Dat is een techniek waarmee je vanuit de tv DTS:X en Dolby Atmos soundtracks naar de versterker kan sturen. Uiteraard moet de tv en de apps dit wel gaan ondersteunen.

De RX-V385 biedt 5 kanalen (70W), met zoals de RX-V485 (80W), terwijl de RX-V585 en RX-V685 tot 7.2 kanalen ondersteunen, inclusief Dolby Atmos and DTS:X. Alledrie de versterkers bieden 4K Ultra HD en zijn compatibel met Dolby Vision.

De RX-V685 heeft een extra, vijfde HDMI-ingang, en een tweede HDMI-uitgang. Ook een phono-ingang voor het aansluiten van een platenspeler is van de partij. Dankzij de aanwezigheid van de ruimtekalibratietool YPAO kan de RX-V685 alle speakers optimaal inregelen voor de desbetreffende kamer waar alle apparatuur staat.

De receivers zullen de volgende maanden verkrijgbaar zijn.

Overzicht van de AV-receivers van Yamaha

 

Reageer