Wat airco betreft zijn er verschillende systemen mogelijk. Als particulier en kleinere gebruiker gaat de keuze tussen een mono-split systeem, een mobiele airco en een multi-split opstelling.

Wil je slechts één ruimte koelen of verwarmen dan kies je best voor een mono-split systeem (één buitentoestel, één of meerdere binnentoestel in één ruimte die één temperatuurszone vormen) of mobiele airco.

Mono-split airco

Splitmodellen bestaan uit twee delen: een binnendeel voor het interieur, en een buitengedeelte ook wel condensing-unit genoemd. Buiten- en binnendeel zijn via een slang of verbindingsleiding met elkaar verbonden. In de slang bevinden zich de leidingen met het koelmiddel, de condensafvoer en een stroomkabel voor condensor en ventilator.

Mobiele airco

Mobiele airco’s bestaan in twee uitvoeringen – monobloc en split. Deze verrijdbare aircotoestellen hebben als grote troef dat ze makkelijk verplaatsbaar zijn. Dankzij hun geringe gewicht en rolwieltjes kunnen ze snel van de ene naar de andere kamer verplaatst worden – overal waar ze op dat moment nodig zijn. Zo kan je ze overdag gebruiken in de woonkamer en ’s nachts in de slaapkamer.

Het plaatsen van de toestellen verloopt zonder problemen: de toestellen laten zich snel en makkelijk installeren. Een stopcontact en een kleine opening via een deur of raam voor de afvoerslang volstaan. Het demonteren gebeurt even vlot.

Multi-split airco

Wie meerdere kamers in huis wil klimatiseren kan terecht bij de multi-split opstelling. Eén buitentoestel kan in dit systeem verbonden worden aan verschillende binnentoestellen, vaak tot vijf stuks.

Klik hier om producten in te laden

Reageer