Apple Watch

Van plan om een Apple Watch te kopen? Dan zal je nog even geduld moeten uitoefenen. België en Nederland zitten niet bij de globale launch op 10 april 2015.

Wat weten we nu meer over de Apple Watch?

Over de Apple Watch was er al heel wat bekend. Dat kon je al nalezen in de artikels Deze apps komen vanaf dag één naar je Apple Watch en de eerste aankondiging in september 2014.

Wanneer is de Apple Watch verkrijgbaar?

De nieuwe Apple Watch is te pre-orderen voor een select groepje landen op 10 april, terwijl er vanaf 24 april zal uitgeleverd worden. België en Nederland zitten dus niet bij de eerste landen waar de Watch te koop is.

Hoeveel gaat de Apple Watch kosten?

De prijzen lopen uiteen vanaf 349 dollar voor het instapmodel Apple Watch Sport met de 38mm polsband. Voor de polsband van 42mm komt er $50 bovenop. De roestvrijstalen Apple Watch is er vanaf 549 dollar, en de exclusieve Apple Watch Edition start vanaf 10.000 dollar.

Nieuwe demo’s en apps op de Apple Watch

Omdat er al heel wat bekend is over de Watch restte er Apple niks anders dan de focus te leggen op het gebruik ervan en de apps. Op het event demonstreerde Apple enkele leuke en handige apps van Uber, Shazam en Instagram. Via een afzonderlijke app in iOS 8.2 krijg je toegang tot een afzonderlijke afdeling van de Apple App Store.

We kwamen ook wat meer te weten over de verschillende mogelijkheden die je hebt om je scherm te personaliseren. En dat je gesprekken op de Apple Watch kan aannemen en zelf bellen via de ingebouwde speaker en microfoon. Elke notificatie die je vandaag op je iPhone ontvangt, zal je ook op je Apple Watch kunnen weergeven.

Apple Watch als fitnesstracker en gezondheidscoach

De Apple Watch wordt gepositioneerd als een fitnesstracker en krijgt een sterk motiverende rol aangemeten. Zo zal de Apple Watch je elke maandag een nieuw doel voorstellen dat is gebaseerd op je fysieke activiteit van de week voordien. Het einddoel blijft hetzelfde: je bewust maken van je gezondheid en je stimuleren om meer te bewegen.

Apple Pay en Apple Watch

De Apple Watch werkt trouwens perfect samen met de nieuwe betaalmethode Apple Pay, die voorlopig enkel in de Verenigde Staten wordt gelanceerd.

Wanneer moet je de Apple Watch opladen?

Tot slot de batterij: die zingt het volgens Apple 18 uur uit. Dat wordt dus elke nacht opladen geblazen.

Reageer