Van 13 tot 18 maart 2016 vindt de gerenommeerde verlichtingsbeurs Light + Building plaats in de beurshallen van Frankfurt. Met zowel technologische als esthetische evoluties hebben we alvast redenen te over om kort vooruit te blikken op de beurs, die sinds jaar en dag op behoorlijk wat Belgische bezoekers kan rekenen. 

Het centrale thema voor komende editie luidt “Where modern spaces come to life: digital – individual – networked“. In de praktijk betekent het zoveel dat steeds meer digitaal verloopt (onder impuls van de toevloed van apps op smartphone en tablet), zoals het aansturen van de verlichting, volgens de eigen voorkeuren, maar dat de verschillende systemen in gebouwen ook steeds meer onderling worden gelinkt.

[gap height=”32”]

LB_05

[gap height=”32″]

Sowieso kunnen we, nog meer dan bij de vorige editie, stellen dat LED-verlichting alomtegenwoordig is, in de wereld van verlichting. Maar tijdens de beurs wordt ook belicht welk effect dat verlichting nu precies heeft op de mens an sich, biologisch en emotioneel (human centric lighting). Light+Building handelt dus over veel meer dan het louter technologische aspect van verlichting.

[gap height=”32″]

LB_04

 [gap height=”32″]

Intersec Forum: “Security meets Smart Building”

Het is niks nieuws dat de beurs, naast verlichting, ook stevig inzet op veiligheid en gebouwautomatisering. In die optiek is voor het eerst besloten parallel met de beurs het Intersec Forum te organiseren, een conferentie waar een dialoog wordt opgezet omtrent de integratie voor gebouwautomatisering.

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#008888″ arrow=”yes” align=”right”]Wolfgang Marzin (Messe Frankfurt):

“Intelligente netwerken en monitoring systems zullen binnenkort onontbeerlijk zijn in moderne gebouwen waar er een hogere eis is naar efficiëntie en veiligheid.”[/quote]

“Want”, zo klinkt het bij Wolfgang Marzin van Messe Frankfurt, “intelligente netwerken en monitoring systemen zullen binnenkort onontbeerlijk zijn in moderne gebouwen waar er een hogere eis is naar efficiëntie en veiligheid.”

Intersec Forum, een realisatie tussen Messe Frankfurt en ZVEI (Der Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie, de Duitse federatie die de gehele elektrobranche vertegenwoordigt), vindt plaats op 14 en 15 maart.

[gap height=”32″]

LB_03

[gap height=”32″]

Cijfers stabiel met lichte verschuivingen

Beursorganisator Messe Frankfurt beoogt ook voor Light + Building 2016 opnieuw zo’n 200.000 bezoekers te mogen verwelkomen. Het exposantenaantal blijft stabiel, al zijn er volgens de organisatie wel lichte verschuivingen merkbaar. Zo zijn de Zuid-Europese exposanten (Italië en Spanje) licht minder vertegenwoordigd. Daar staat een stijging van de Aziatische exposanten tegenover, in die mate dat twee derden van de vloeroppervlakte van Hal 10.2 voor het eerst ook toegankelijk is.

Voeg de beurs nu alvast toe aan je agenda!

Reageer