Het polsbandje doet vooral dienst als telefoon en gps-tracker, zodat je je kind altijd kan terugvinden en je met elkaar kan communiceren in gevallen van nood.

Smartwear wordt steeds populairder, en het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd vooraleer ook kinderen geïnteresseerd geraken in smartwatches en activiteitstrackers. Tinitell richt zich dan ook op kinderen, maar ziet de polsband niet als een stuk speelgoed. Het apparaat moet voor extra veiligheid zorgen en je als ouders altijd verbonden houden met je kind.

De Tinitell heeft geen scherm, maar een grote ronde knop in het midden waardoor je het toestel kan gebruiken om te bellen. Ook stemherkenning werd ingebouwd, dus als jouw kind bijvoorbeeld ‘mama!’ roept, dan zal de Tinitell automatisch beginnen bellen. Uiteraard zijn ook een microfoon en een luidspreker ingebouwd.

Met de knopjes aan de zijkant kan je ook door de vooraf ingestelde contacten browsen. Het toestel zal de naam van het contact dan voorlezen. Via een mobiele app of de website kan je de de Tinitell gaan instellen.

Uiteraard moet de Tinitell ook verbonden zijn met het mobiele netwerk. Dat gebeurt via een 2G-sim. De batterij van het toestel zou het een week moeten uithouden in stand-bymodus en is waterdicht.

Reageer