Ultra HD-televisies zijn best al goed ingeburgerd (met sommige modellen die een adviesprijs rond de 1.000 euro hebben), nu is het nog wat wachten op content.

Op Ultra HD Blu-ray schijfjes is het nog even wachten geblazen, terwijl het handvol eerste 4K Blu-ray spelers aan een stevig prijsje komen.

Een leuke tussenoplossing is een een Blu-ray speler die jouw 1080p-schijfjes upscalet naar (bijna) 4K-resolutie. Sony’s BDP-S6500 is zo’n toestel.

Beeld- en geluidsverbetering

Sluit je het toestel aan op een 4K-televisie, dan zal het jouw Full HD-beelden upscalen naar bijna-4K. Om het even technisch te maken: IP Content Noise Reduction Pro maakt gebruik van slimme beeldruisonderdrukkingstechnologieën voor heldere beelden, terwijl HD Reality Enhancer de texturen en kleuren per pixel verbetert.

Pure Picture Control zorgt dan weer voor levensechtere beelden en Super Bit Mapping zorgt voor schitterende kleurschakeringen.

Ook het geluid wordt verzorgd door Digital Music Enhancer, Dynamic Range Recovery en Advanced Auto Volume om verdwenen details uit gecomprimeerde audiobestanden terug te toveren, het dynamische bereik een boost te geven en onverwachte volumewijzigingen te vermijden.

Super Wifi

Wil je browsen en streamen met de BDP-S6500, dan kan je dat op een snellere, storingsvrije manier dankzij ‘super wifi’. De Blu-ray speler maakt immers gebruik van een sneller, storingsvrijer signaal, waardoor je probleemloos kan streamen.

Ook 3D wordt ondersteund en ook een converter voor 2D-beelden is aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

De BDP-S6500 is nu verkrijgbaar en kost 150 euro.

 

Reageer