pioneer UDP-LX500

Met de UDP-LX500 zet ook Pioneer de stap naar een Ultra HD Blu-ray speler. Het mikt daarbij op het hogere segment.

Met het spoedige verdwijnen van Oppo als maker van high-end Ultra HD Blu-ray spelers ligt de markt open voor andere spelers. Panasonic is al even actief in dit segment, maar nu wenst ook Pioneer een hartig woordje mee te spreken, met de UDP-LX500.

Het design van de UDP-LX500 is afgestemd op lage resonanties. UHD Blu-ray is immers een medium dat zeer hoge rotatiesnelheden (tot 5000 tpm) vereist. De speler heeft een zeer stijve constructie, een lager zwaartepunt en een stevig gewicht van meer dan 10 kg. Het helpt allemaal bij het onderdrukken van eventuele trillingen. Daardoor worden mogelijke resonanties geminimaliseerd en zo kan een UHD Blu-ray schijf beter worden uitgelezen.

Het interne circuit geeft extra aandacht aan ruisonderdrukking, nu met 4K steeds meer info het beeld vult.

pioneer UDP-LX500Qua aansluitingen is de speler rijkelijk voorzien: twee HDMI-uitgangen, één paar analoge audio-uitgangen (voor een linker- en rechterkanaal), twee digitale audio-uitgangen (optisch en coaxiaal), twee USB-poorten en een RS-232C aansluiting. Ook ethernet en Wi-Fi zijn van de partij.

De UDP-LX500 ondersteunt de HDR-standaarden Dolby Vision en HDR10 en kan overweg met de nieuwste audioformaten Dolby Atmos en DTS:X. Streaming apps zoals Netflix of Amazon ontbreken.

De UDP-LX500 is naast een UHD Blu-ray speler ook gewoon een universele speler. Het slikt 3D Blu-ray, Blu-ray, CD, DVD, SACD en DVD Audio als discformaten.

De UDP-LX500 zou beschikbaar zijn vanaf oktober 2018 en kost 999 euro.

Klik hier om producten in te laden

Reageer