Qbus Ubie

Een slimme woning wordt steeds meer gevuld met allerlei Internet of Things-apparatuur: de thermostaat van Nest, een Philips Hue-lamp, speakers van Sonos, etcetera. Al die toestellen afzonderlijk gaan bedienen is niet altijd even overzichtelijk, en net daarom lanceert Qbus zijn Ubie.

Wat doet Qbus Ubie?

De Qbus Ubie koppelt verschillende Internet of Things-producten met Home & Building automation-systemen, zoals Qbus en KNX. Op die manier kan je verschillende systemen en producten tegelijkertijd bedienen, zoals alles uitzetten als je de woning verlaat om het energieverbruik te beperken.

De ‘Alles Uit’-knop zorgt er dus voor dat al jouw toestellen in één keer uit gaan. Je kan ook sferen creëren met jouw verlichting, geluid, verwarming, …

Je kan de Qbus Ubie ook gaan gebruiken als plug & play-interface op KNX-installaties. Via één simpele configuratie kan dezelfde user interface gebruikt worden op elk platform, overal ter wereld. Ook acties zoals het instellen van kloktijden, e-mails en tekstberichten versturen en gebruikers beheren kunnen gemakkelijk uitgevoerd worden in de cloud-applicatie.

Update 07/03 Voor een basisversie van de Qbus Ubie betaal je nog geen 300 euro (excl. BTW). Ubie zal vanaf 1 september 2016 beschikbaar zijn bij de elektrische groothandel.

Reageer