In de koudere maanden kruipen we maar wat graag gezellig binnen onder een dekentje in de zetel om te genieten van een goede film. Daarom zetten we deze week onze vijf favoriete Blu-ray spelers op een rijtje.

1 Panasonic DMP-UB900

Klik hier om producten in te laden

Panasonics laatste topmodel ondersteunt Ultra HD, waardoor het toestel meteen ook een aardige duit kost. Maar er is meer: het toestel ondersteunt de 4K Chroma Processor-technologie van de Panasonic Hollywood Laboratory, waardoor je meer natuurlijke texturen en diepte krijgt.

De UB900 kreeg ook THX-certificering voor meer beelddetail en een knappe surround sound. Bovendien bouwde Panasonic een hi-res audio DAC in zodat je volop van jouw favoriete muziek kunt genieten.

2 Pioneer BDP-LX88

Klik hier om producten in te laden

De LX88 mag dan wel een stevig prijskaartje hebben, je krijgt er ook heel wat voor terug. Je kan er 3D Blu-rays mee afspelen, net als dvd’s, CD’s en dankzij de 4K upscaling kan je ook films in Full HD of lagere resolutie in een betere kwaliteit bekijken.

Via de DLNA- en de LAN-ondersteuning haal je ook het beste van YouTube naar jouw televisie of bekijk je Picasa-foto’s. Bovendien kan je ook van AIFF- en Apple lossless-audiobestanden in hoge resolutie genieten.

Voor extra gebruiksgemak voorziet Pioneer de iCONTROLAV5-app waarmee je de speler rechtstreeks vanaf je smartphone of tablet kan gaan bedienen.

Ook de behuizing kreeg aandacht van Pioneer: het stevige chassis is ontworpen om trillingen uit te schakelen om zo zowel op beeld- als geluidsvlak een zuiver resultaat te garanderen.

3 Loewe BluTech Vision 3D

Klik hier om producten in te laden

Deze BluTech Vision 3D richt zich zowel op het geluid als op het beeld. Het apparaat ondersteunt niet enkel alle belangrijke BD- en dvd-formaten, maar is ook compatibel met Dolby Digital Plus, Dolby True HD en DTS-HD.

Wil je nog meer uit jouw films en muziek halen, dan voorziet Loewe de Music ID- en video ID-functie, waarmee je informatie krijgt over de film, de acteurs, de prestaties en/of de titels van muzieknummers en albums.

Bovendien is de BluTech Vision 3D een knap designstuk er dat in elk interieur goed uitziet.

4 Yamaha BD-A1060

Klik hier om producten in te laden

Ook bij Yamaha was de stevige opbouw een belangrijk punt bij deze A1060. Het schijfmechanisme wordt ondersteund door een stalen plaat van 1,2 mm dik. Dat maakt het toestel ongelooflijk stevig.

Om voor een puur en zuiver geluid te zorgen, bouwde Yamaha ook intern een magnetisch ‘schild’ tussen de audioverwerking en de stroomvoorziening. Bovendoen is er een CD-modus voor wie graag muziek beluistert vanop schijfjes.

Ga je graag een stapje professioneler met jouw geluid, dan zijn er de XLR-outputs.

En natuurlijk is er ook gedacht aan wie al een 4K-tv in huis heeft: de A1060 kan zonder problemen jouw Blu-rays upscalen naar 4K-resolutie.

Tenslotte is er ook nog ondersteuning voor hi-res audio, Dolby True HD, DTS-HD, Miracast om content van op jouw smartphone op jouw tv te bekijken en ingebouwde wifi.

5 Marantz UD7007

Klik hier om producten in te laden

Heb je geen behoefte aan 4K-beeld, maar wil je meer uit jouw Full HD-ervaring halen, dan is de UD7007 van Marantz een goede optie.

Het geluid wordt verzorgd door HDAM-audiomodules en speciaal ontwikkelde componenten op een hiertoe aangewezen audioprintplaat. Het geheel onder de motorkap wordt ondersteund door een stevige opbouw en een extra bodemplaat voor het elimineren van trillingen. De elektronicacomponenten zijn ook zo verdeeld om storingen tot een minimum te beperken en de audiokwaliteit te verbeteren.

Ook aan de muziekliefhebbers werd gedacht: de Pure Direct Modus moet voor een betere geluidskwaliteit bij CD’s en SACD’s (Super Audio Compact Disc) zorgen.

 

Reageer