Telecomoperator Telenet brengt digitale televisie en de Yelo-applicatie samen en zorgt zo voor een grotere integratie van je tv met je smartphone, tablet en pc.

Gebruikers van Telenet Digital TV hebben misschien al kennisgemaakt met de Yelo-applicatie, waarmee je bepaalde functies van je televisiediensten van op afstand kan bedienen. Zo kan je via je smartphone of tablet programma’s opnemen, de tv-gids raadplegen of zelfs live televisiekijken. Telenet gaat de opties van Yelo nu verder uitbreiden met Yelo TV, waardoor ook je tv-opnames via andere apparaten toegankelijk zullen zijn.

Yelo TV maakt het immers mogelijk om je televisie-ervaring naar je pc, laptop, smartphone of tablet te brengen. Zo kan je op deze toestellen niet enkel genieten van live tv, maar kan je ook je opnamen bekijken op al je schermen. In de andere richting kan je voortaan foto’s, video’s en muziek van op deze apparaten op je televisie bekijken en beluisteren. Ook de optie om van op afstand je opnames te programmeren en te wissen blijft aanwezig.

Om alles goed zicht- en leesbaar te maken, geeft Telenet Yelo TV een nieuwe interface mee. Deze interface is gebaseerd op Horizon: het nieuwe televisieplatform van Liberty Global Inc, dat Telenet wil overnemen. Het platform werd verder ontwikkeld met Vlaamse technologiepartners, waardoor volgens Telenet meer dan de helft van haar huidige klanten het nieuwe televisiemenu kan downloaden op hun bestaande decoder.

Het nieuwe menu moet voor een dynamische en intuïtieve ervaring zorgen. Zo blijft de huidige zender op de achtergrond aanwezig als je aan het zappen bent, komen in de TV-theek covers van verschillende films en series prominent naar voren en krijgen functies als ‘suggesties’ en ‘zoeken’ meer aandacht. Deze nieuwe interface zal ook op de Yelo TV-app verschijnen.

Yelo TV wordt begin 2013 gelanceerd en zal beschikbaar zijn voor zowel nieuwe als bestaande Telenet-klanten.

Reageer