De Tago Arc wil zoveel meer zijn dan een unieke wearable en wordt gepromoot als een mode-accessoire.

De Tago Arc wil meer stijl naar je pols brengen en doet dat door middel van een groot scherm, waarvan je de getoonde content naar eigen smaak (en outfit) kan aanpassen. Dat doe je door met een Android-smartphone via NFC afbeeldingen door te sturen naar het apparaat. Die afbeeldingen kan je aankopen, maar creatievelingen kunnen ook zelf aan de slag en een eigen design ontwerpen. Met een iPhone kan je de Tago Arc niet gebruiken, aangezien de NFC-chip in Apples toestellen enkel voor Apple Pay gebruikt kan worden.

De Tago Arc komt met een groot gebogen e-ink scherm en verbruikt daardoor nauwelijks energie. In die mate zelfs dat het scherm genoeg stroom haalt uit de NFC-overdracht om het scherm op te lichten. Het toestel komt dan ook zonder ingebouwde batterij of eender welke energiebron.

Het toestel is momenteel slechts een Indiegogo-project, maar heeft al meer dan 50.000 dollar ingezameld, waardoor het doel van 40.000 dollar gehaald werd. Of en wanneer de Tago Arc naar onze contreien komt, is nog niet duidelijk. Ook over de definitieve prijszetting werd nog niets bekendgemaakt.

Reageer