Nu het klimaat volop in de picture staat in België, komt het bedrijf Samsung met goed nieuws. De Koreanen hebben de intentie om de verpakkingen van hun producten te beperken en te vervangen door milieuvriendelijke materialen.

Concreet maakt Samsung dit jaar de overstap van plastic naar papieren verpakkingsmaterialen en andere milieuvriendelijke alternatieven zoals bioplastics en gerecycleerde plastic.

Het gaat onder meer om verpakkingen van producten zoals mobiele telefoons, tablets, wearables, televisies en koelkasten. Hier en daar wordt ook het productdesign mee aangepast. De opladers die worden meegeleverd bij smartphones krijgen een matte afwerking. Daardoor is niet langer een plastic omhulsel nodig om ze te beschermen tijdens het transport

Tegen 2030 hoopt de fabrikant zo 500.000 ton gerecycleerd plastic te gebruiken en 7,5 miljoen ton gebruikt materiaal te hebben opgehaald, te tellen vanaf 2009.

De stap van Samsung kwam er onder druk van milieuorganisaties zoals Greenpeace die de afgelopen jaren The Guide to Greener Electronics publiceerde met een energielabel voor de grote merken in de consumentenelektronica. Het inspireert hopelijk andere merken om hetzelfde te doen!

Reageer