Samsung Galaxy Watch Active 2019

Naast de eerste vouwbare smartphone en de nieuwe Galaxy S10 toonde Samsung deze week ook enkele nieuwe wearables zoals de Galaxy Watch Active en Galaxy Fit.

De Galaxy Watch Active is een smartwatch die is gebaseerd op de bestaande Galaxy Watch maar dan met een dunner en sportiever design. De slimme horloge houdt ook heel wat meer zaken bij waaronder het meten van sport, slaap, stress en gezondheid.

De Stress Tracker houdt je stressniveau in de gaten en stelt enkele ademhalingsoefeningen voor om sneller tot rust te komen.

Wat sportactiviteiten betreft weet de Galaxy Watch Active nu beter of je hardloopt, fietst, roeit, de elliptical trainer gebruikt of een dynamische workout doet. Er kan gekozen worden uit niet minder dan 39 activiteiten. Dagelijkse doelen en progressie worden minutieus bijgehouden.

De Galaxy Watch Active werkt samen met Android en iOS en biedt real-time coaching en tracking, zowel binnen als buiten. Ook zijn populaire apps van derde partijen beschikbaar, zoals Under Armour, Spotify en Strava. Tot slot kun je je stem gebruiken om via Bixby Voice te bellen of berichten te versturen, ook zonder je telefoon op te pakken.

Galaxy Fit activiteitstrackers

De twee activiteitstrackers Galaxy Fit en Galaxy Fit e nemen heel wat van de sportfuncties van de bovenstaande Watch Active over.Beide wearables starten automatisch met monitoren als je loopt, hardloopt, fietst, roeit, op de elliptical trainer springt of start met een dynamische workout.

Ook selecteer je handmatig in de Samsung Health-app op je smartphone één van de meer dan 90 activiteiten om automatisch je prestaties bij te houden. Met de verbeterde slaapanalyse en stressmanagementtools houd je je gezondheid in de gaten op ieder moment van de dag.

Beide wearables zijn waterbestendig tot 5 ATM, waarmee je ze eenvoudig meeneemt onder de douche of tijdens het zwemmen.

Prijzen en beschikbaarheid

De Galaxy Watch Active is vanaf 15 maart beschikbaar voor 250 euro. De Galaxy Fit en Fit e volgen in april en kosten respectievelijk 100 euro en 40 euro.

Reageer