sony-UBP-X800

Sony liet eerder al weten pas in 2017 met een Ultra HD Blu-ray speler te komen. De UBP-X800 is verkrijgbaar vanaf het voorjaar voor 400 euro.

De Blu-ray speler werd ontwikkeld in samenwerking met Sony Pictures Entertainment en slikt naast Ultra HD Blu-ray ook gewone Blu-ray schijfjes, cd’s en dvd’s.

Heel wat aandacht ging ook naar de ondersteuning van hoge resolutie audio of hi-res audio. Zo kunnen er bestanden tot 192 kHz/24-bit en DSD tot 11,2 MHz afgespeeld worden. De techniek DSEE HX verbetert de samplingfrequentie en de bitdiepte van het oorspronkelijke signaal. Dit leidt tot een natuurlijker geluid en een breder dynamisch bereik, wat in de buurt komt van hi-res audiokwaliteit.

De UBP-X800 heeft twee HDMI-uitgangen zodat geluid en beeldinfo afzonderlijk kunnen worden verstuurd naar tv en receiver. Dit is vooral handig als je een oudere receiver hebt staan die niet overweg kan met HDR of Ultra HD-signalen.

De ingebouwde Bluetooth maakt het mogelijk om via een draadloze koptelefoon ongestoord te luisteren. Het is ook mogelijk om via Bluetooth luidsprekers aan de speler te koppelen.

De UBP-X800 heeft verder een hard Frame en Beam-behuizing die mechanische trillingen minimaliseert.

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer