Niko NIBE

Twee nieuwe partners vervoegen het ecosysteem van Niko Home Control: NIBE, een merk van warmtepompen, en het Belgische Smappee, specialist in energiemeting.

De opname van de twee merken binnen Niko Home Control is volgens Niko een antwoord op de veranderende energiemarkt. Zo wordt het nu iets makkelijker om het energieverbruik centraal te beheren, en krijg je een beter inzicht op de energiestromen binnen de woning.

Steeds meer elektriciteit wordt zelf opgewekt via zonnepanelen op het dak maar hoeveel de zonnepanelen precies opwekken en hoe het energieverbruik verder teruggedrongen kan worden is vaak nog onbekend. De meeste consumenten realiseren zich niet dat gemiddeld slechts 30% van de door zonnepanelen opgewekte energie direct wordt verbruikt en de rest terug naar het netwerk vloeit.

Door de data van de Smappee energiemonitoring te koppelen aan Niko Home Control heb je controle op je energieverbruik, krijg je inzicht in welke toestellen de grootste energieverbruikers zijn en kan je meteen bijsturen waar nodig. De energiedata van Smappee wordt daarbij automatisch overgenomen en weergegeven in energietoepassing binnen Niko Home Control.

Door de integratie van de NIBE-systemen geldt dat ook voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water. Door de verbinding van de NIBE-warmtepomp kan je de essentiële functies binnen Niko Home Control aansturen, ook vanop een afstand.

Met Niko Home Control stuur je zowat alle systemen binnen een woning aan: rolluiken, verwarming, ventilatie, verlichting en zelfs muziek centraal aan.

Een lijst met alle partners voor Niko Home Control

Reageer