Samsung QD-OLED tv

De Zuid-Koreanen investeren de komende jaren liefst 10 miljard euro in de ontwikkeling van nieuwe OLED tv-panelen met Quantum Dots. Men verwacht dat de eerste televisies vanaf 2021 van de band zullen rollen.

Quantum Dot-OLED, of afgekort QD-OLED, moet de concurrentie aangaan met de oled-tv’s van LG en high-end lcd-schermen. Een QD-OLED scherm bestaat uit een blauw-licht OLED-paneel, dat wordt ingezet als achtergrondverlichting, met daarbovenop een quantum dot-filter. De technologie zal worden gebruikt voor schermen van minstens 65-inch.

De productiekost van QD-OLED zou volgens specialisten lager liggen omdat de QD-OLED technologie drie subpixels gebruikt (rood, groen en blauw) in vergelijking met vier subpixels bij LG Display (rood, groen, blauw en wit).

Lees ook: Review van de Samsung 55Q90R QLED-tv 

QD-OLED heeft alle voordelen van de OLED-technologie en combineert die met het beste van de Quantum Dot-filters zoals betere kleurweergave en meer helderheid.

Samsung wil de panelen niet alleen voor eigen televisies gaan gebruiken maar ze ook aan derden verkopen. De aankondiging is geen verrassing: steeds meer goedkopere Chinese televisies komen op de markt, en de prijzen staan onder druk.

Reageer