Tijdens IFA 2022 in Berlijn onthult Samsung met de Odyssey OLED G8 (modelnaam G85SB) een nieuwe, premium toevoeging aan de Odyssey-lijn. De Odyssey OLED G8 is de eerste OLED-gaming monitor van Samsung. Het toestel is ultradun en heeft een schermformaat van 34 inch waarop de briljante helderheid van OLED wordt gecombineerd met Quantum Dot-technologie. Uiteraard is de monitor ook uitgerust met tal van premium gaming features, zoals een extreem lage responstijd van 0,1 ms en een refresh rate van 175 Hz.

De nieuwe 34 inch Odyssey OLED G8 is ultradun, op het dunste punt is de monitor slechts 3,9 mm dik. Daarmee is het toestel de dunste gaming monitor in de productcategorie. Verder is het toestel afgewerkt met een stijlvol metalen frame. De Odyssey OLED G8 heeft geen achtergrondverlichting nodig en toont levensechte RGB-kleuren en zwart voor maximale kleurnauwkeurigheid en helderheid zonder kleurenfilter. De verlichting wordt geregeld in de pixels die kunnen worden uitgedrukt in zwart met een bijna oneindig contrast.​

​De ultra-wide, QHD-resolutie (3.440 x 1.440) gaming monitor heeft een aspectratio van 21:9 met 100% kleurvolume en een DCI-99,3% kleurengamma voor fantastische beelden, ongeacht de content op het scherm. Dit wordt versterkt door een miljoen-op-één statische contrastverhouding waarmee de meest subtiele details tot uiting komen. De 1800R-kromming zorgt voor het perfecte zicht.


​De Odyssey OLED G8 zit boordevol gaming features om elke speler een voordeel te geven op de tegenstander. Ten eerste is de OLED monitor VESA DisplayHDR 400 True Black-gecertificeerd, waardoor content er levensecht uitziet met nauwkeurige kleur- en contrastreproductie. Naast de snelle responstijd en refresh rate van de Odyssey OLED G8 wordt gameplay verder versoepeld door AMD FreeSync Premium.


​Met de Odyssey OLED G8 kunnen gebruikers ook het beste van gaming, entertainment en lifestyle op één plek ervaren. Het scherm werkt als hub voor al je entertainment en geeft de mogelijkheid om content te streamen via Samsungs Smart Hub. Zelfs zonder verbinding met een PC of mobiel apparaat geeft de Odyssey OLED G8 toegang tot de nieuwste shows op Amazon Prima, Netflix, YouTube en andere serviceproviders. En met Samsung TV Plus kunnen gebruikers bovendien gratis en zonder in te loggen genieten van live content.


​Met de geïntegreerde IoT-hub en de SmartThings-app kunnen gebruikers alle IoT-apparaten beheren die draadloos op de monitor zijn aangesloten. De intuïtieve app kan bijvoorbeeld helpen bij het aanpassen van de temperatuur en vochtigheid in huis.​

​Ook aan comfort tijdens het spelen van games is gedacht in de Odyssey OLED G8. Zo is de standaard in hoogte verstelbaar en zorgt de kantelfunctie voor ergonomische efficiëntie. Daarmee vindt iedere speler de optimale game-houding.​

​Om de game-ervaring verder te verbeteren is de Odyssey OLED G8 uitgerust met CoreSync en Core Lighting+. Deze verlichtingsfuncties aan de achterkant van het scherm zaten al in de Odyssey-lijn, maar zijn geüpgraded voor de Odyssey OLED G8. Door de kleuren op het scherm ook achter het scherm weer te geven, komen games nóg meer tot leven.

​Tot slot is de Odyssey OLED G8 uitgerust met Micro HDMI (2.1), Mini DP (1.4) en USB-C-poorten voor veelzijdige connectiviteit en heeft de monitor een 5W stereoluidspreker voor helder geluid.

​De Odyssey OLED G8 is vanaf december 2022 in België beschikbaar.

Klik hier om producten in te laden

Reageer