Havells Sylvania heeft met de nieuwe lamp een 1-op-1 vervanger voor de GU10-halogeenlamp in huis. Omdat de lamp geen zichtbare koelribben heeft, is die ideaal voor gebruik in inbouwspots.

De RefLED+ ES50 V2 wordt naar voren geschoven als de ideale vervanger van de traditionele halogeenlampen, compacte fluorescentielampen en zelfs de oudere LED GU10-lampen. De nieuwe lamp is een 1-op-1 retrofitvervanger en kan dus zonder problemen in bestaande armaturen geïnstalleerd worden.

Volgens Havells Sylvania is de RefLED+ ES50 V2 de eerste LED GU10-lamp met een volledig verlicht frontglas zonder zichtbare koelribben. Bovendien moet je met de lamp hetzelfde lichteffect krijgen als met een traditionele halogeenlamp. Je haalt dus met andere woorden een energiezuinigere lamp in huis, maar die visueel geen verschil oplevert met een gewone halogeenlamp.

De ES50 V2 is beschikbaar in een dimbare en niet-dimbare variant en verbruiken respectievelijk 5 en 5,5 W en een energiebesparing tot maar liefst negentig procent. Daardoor zou je de kostprijs van de lamp in amper zes maanden terugverdiend moeten hebben.

De totale levensduur van de lampen bedraagt 25.000 branduren. Je kan kiezen tussen drie kleurtemperaturen (2700 K, 3000 K en 4000 K). De RefLED+ ES50 V2 wordt bovendien geleverd met een garantie van drie jaar.

Reageer