Adobe en Microsoft slaan de handen in elkaar en gaan samen aan een Photoshop-versie werken die geoptomaliseerd is voor aanraakschermen.

Photoshop is een van de meest gebruikte programma’s om foto’s te bewerken en is voor zowel de gewone consument als de professionele gebruiker in vele gevallen onmisbaar. Jammer genoeg is het programma niet altijd gemakkelijk in gebruik wanneer je het via een aanraakscherm bedient.

Adobe, de ontwikkelaar van Photoshop, ondersteunt pas sinds kort officieel de aanraakbedieningen van Windows 8 na een testfase die begin dit jaar van start ging. Dankzij deze ondersteuning kan je nu bijvoorbeeld foto’s draaien, bewegen en er op inzoomen.

Met het nieuwe Photoshop wil Adobe een stap verder gaan dan enkel maar ‘ondersteuning’. Het wil een nieuw programma uitwerken dat specifiek ontworpen werd voor gebruik op aanraakschermen. Hiervoor komen er een nieuwe interface en nieuwe manieren om de verschillende functies te gebruiken. Adobe werkt hier echter niet alleen aan, maar gaat ook heel nauw samenwerken met Microsoft om de gebruikerservaring zo aangenaam mogelijk te maken.

Wanneer de nieuwe Photoshop verwacht wordt, werd niet bekendgemaakt.

Reageer