De Pebble Time Round mag dan wel qua functionaliteit niet echt verschillen van de Pebble Time, het betekent op designvlak een grote vernieuwing voor de smartwatchpionier. Voor het eerst gebruikt Pebble een rond scherm, en bovendien moet het de lichtste smartwatch op de markt worden.

Pebble mag je gerust zien als de pionier op vlak van smartwatches. Het bedrijf bracht als een van de eerste een toestel op de markt na een bijzonder succesvolle Kickstarter-campagne. Later volgen ook de Pebble Steel en de Pebble Time, die telkens ook met een (licht) gewijzigd design kwamen, maar aan de vorm van het rechthoekige scherm raakte Pebble niet.

Tot nu, want met de Pebble Time Round (what’s in a name?) krijg je je notificaties voor het eerst op een rond scherm te zien. Ook analoge en andere digitale ‘klassieke’ horloges zijn rond en een ronde smartwatch voelt naar onze mening ook een pak beter aan en ziet er ook gewoon beter uit. De functionaliteit en accuduur van de Pebble Steel wist ons eerder al te overtuigen, maar nu ook het design er moderner gaat uitzien, lijkt Pebble zich echt met de grote jongens te gaan meten.

group_hero
De Pebble Time Round zal beschikbaar zijn in bandmaten 14 en 20 millimeter, en in drie verschillende afwerkingen: Black, Silver en Rose Gold. Je zal ook de keuze hebben tussen verschillende leren en roestvrijstalen polsbandjes.

Pebble lijkt volgens de specificaties wel aan de accuduur gesleuteld te hebben, en dat in negatieve zin: die zou nog zo’n twee dagen meegaan, wat ongeveer de helft is van zijn voorgangers, maar nog steeds langer is dan de meeste concurrenten. Het bedrijf blijft vasthouden aan het color e-paper-display dat je ook bij de Pebble Time vindt.

Met zijn 28 gram en slechts 7,5 mm dikte moet het toestel naar eigen zeggen de dunste en lichtste smartwatch ter wereld worden. Begin november van dit jaar worden de horloges wereldwijd verzonden en vanaf 2016 is de Pebble Time Round ook in ons land verkrijgbaar. Het toestel moet in de VS 249 dollar gaan kosten.

Reageer