Pebble Time smartwatch

De Pebble Time is platter dan ooit, komt met een e-ink kleurenscherm en krijgt een geheel nieuwe interface mee.

Pebble was zowat de eerste smartwatchmaker en pakt met de Time uit met een gloednieuw toestel. Voor het eerst kiest het bedrijf voor een kleurenscherm, maar behoudt daarbij de lange batterijduur van het e-paperscherm.

Dunner en met kleurenscherm

Een van de grootste blikvangers van de Time is het e-ink kleurenscherm. E-ink heeft als grote voordeel dat het veel energiezuiniger is dan een lcd-display en bovendien is het ook in fel zonlicht goed leesbaar. Het grote nadeel was altijd de saaie, zwart-witte teksten of icoontjes die je te zien kreeg, in tegenstelling tot de flitsende kleuren en de helderheid van een lcd-scherm.

De Time pakt uit met een nieuw e-paper kleurenscherm, waardoor je een beetje the best of both worlds combineert. De batterij van de Pebble Time gaat nog steeds tot zeven dagen mee.

Dunner, waterdicht design

De Pebble Time is zo’n twintig procent dunner dan de originele Pebble en moet dankzij een ergonomisch ontwerp nog gemakkelijker om de pols zitten. Het toestel is bovendien volledig bestand tegen water, dus ook zwemmen vormt geen enkel probleem voor de Time.

De wijzerplaat van het toestel is van krasbestendig Gorilla Glass en de behuizing erom is gemaakt van roestvrij staal. Opvallend: de Pebble Time heeft een ‘slimme poort’, waardoor extra sensoren en slimme polsbandjes direct aan het horloge gekoppeld kunnen worden.

Nieuwe timeline-interface

Niet enkel de hardware, ook de software kreeg een opsmakbeurt van Pebble. Het nieuwe Pebble-besturingssysteem ordent relevante informatie, zoals notificaties, het weer, nieuws, reisinformatie en reminders, op chronologische wijze. Zo kan je met een klik zien wat er die dag zoal op de agenda staat.

Compatibiliteit

De Pebble Time werkt met alle bestaande Pebble-apps en -wijzerplaten, goed voor in totaal zo’n 6500 programma’s. Qua hardware is het toestel compatibel met iPhone 4S en alle nieuwere iPhones die draaien op iOS 8. Ook Android-gebuikers met versie 4.0 of hoger kunnen het toestel connecteren met hun smartphone.

Time Steel

Pebble pakte ook uit met de Time Steel, een premium metalen versie van de Time. Het hele toestel is gemaakt van roestvrij staal en komt in het zilver, zwart en goud. Het uiterlijk buiten beschouwing gelaten, verschilt de Time Steel amper van de Time. De Steel is één millimeter dikker en bevat ook een betere batterij die zo’n tien dagen moet meegaan. De Steel wordt ook geleverd met een stalen en leren polsbandje.

Vanaf 20 juli mag je de Pebble Time in de winkels verwachten. De adviesprijs ligt op 249 euro. De Pebble Time Steel volgt later dit jaar.

Reageer