Oppo’s eerste Ultra HD Blu-ray speler zal nog voor kerstmis verkrijgbaar zijn. De UDP-203 kost naar alle waarschijnlijkheid 849 euro.

Oppo heeft met de UDP-203 een reputatie hoog te houden. Het assortiment Blu-ray spelers, met onder andere de BDP-103, wordt door kenners beschouwd als de betere in de markt.

De Oppo UDP-203 speelt naast Ultra HD Blu-ray films ook Blu-rays, Blu-ray 3D, DVD, DVD-Audio, SACD en CD af. Op het vlak van High Dynamic Range (HDR) is er ondersteuning voor HDR10 en volgend jaar, via een firmware-update ook Dolby Vision.

Bovendien scoort de speler ook op audiovlak uitstekend met ondersteuning voor hi-res audio waaronder FLAC, WAV, DSD64/128 of meerkanaals DSD64.

De UDP-203 heeft twee HDMI-uitgangen – een HDMI 2.0a poort voor aansluiting op Ultra HD televisies, de nieuwste versterkers en projectoren, en een HDMI 1.4 poort voor aansluiting op oudere versterkers die geen 4K-signalen kunnen lezen.

Audio is eveneens beschikbaar via de 7.1 analoge audio-uitgangen die gebruikmaken van een premium 32-bit DAC van AKM (Japan), de AK4458VN. Uiteraard is er ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X via bitstream-output.


Er zijn bovendien naast de USB-poort aan de voorzijde nog twee USB 3.0 poorten achteraan. Aansluiten op het net doe je via de Gigabit ethernetpoort of draadloze WiFi (802.11ac).

Oppo heeft bewust ook gekozen om geen smart tv-toepassingen of streaming in te bouwen. Daartoe kan je de HDMI 2.0-ingang gebruiken, en zo een extern apparaat aansluiten.

De Oppo UDP-203 zal de strijd moeten aangaan met UHD spelers als de Samsung UBD-K8500 en de Panasonic DMP-UB900.

Klik hier om producten in te laden

Reageer