tag-heuer-smartwatch

De horlogemaker gaat samenwerken met Intel en Google en wil een echte luxesmartwatch op de markt brengen.

Wie dacht dat smartwatches enkel door techbedrijven als Apple, Sony, Samsung en LG gemaakt werden, heeft het mis. Met Tag Heuer mengt nu ook de wereld van de klassieke polshorloges zich aan het digitale ‘smart’-verhaal.

Echt veel info is er nog niet over de Tag Heuer-smartwatch, maar wat we wel al weten is dat het bedrijf samenwerkt met Google en Intel. Dat wil zeggen dat de processorunit van Intel zal komen, terwijl Google met Android Wear het besturingssysteem zal afleveren.

Wat ook al zeker is, is dat het hier om een echt luxeproduct zal gaan. Hoeveel het toestel precies zal gaan kosten en hoe het er zal uitzien is nog niet bekend, maar volgens de geruchtenmolen zal het toestel gebaseerd zijn op de Carrera, een sporthorloge. De ‘gewone’ versie van het horloge kost alvast rond de 3300 euro.

Met zijn smartwatch wil Tag Heuer de concurrentie aangaan met de Apple Watch Edition, waarvan de vanafprijs op maar liefst 11.000 euro komt te liggen. Tag Heuer zou eind dit jaar zijn smartwatch op de markt willen brengen.

Reageer