Sengled, specialist in onder meer led-lampen, gaat samenwerken met JBL om de Pulse-lamp ook een muzikaal kantje te geven.

Muziek en verlichting gaan al heel lang hand in hand samen. Een concert is voorzien van schitterende lichteffecten en uiteraard zijn ook dancings altijd uitgerust met heel wat feestlichten. De laatste jaren is het zelfs de gewoonte geworden om vuurwerkshows te laten begeleiden door een streepje muziek.

De combinatie van muziek en film werkt dus heel goed, en dus besloot Sengled een luidspreker en lamp te combineren. Sengled lanceerde eerst al de Sengled Boost, een lamp met een ingebouwde wifi-extender en trekt nu dus volop de kaart van muziek.

De Sengled komt met een Bluetooth-luidspreker en met een app waarmee je zowel de verlichting als de muziek kan aansturen. De fabrikant ging trouwens een samenwerking aan met JBL om een goede muziekkwaliteit te garanderen.

De Pulse komt met een E27-fitting en kan dus gemakkelijk in een bestaande armatuur ingeschroefd worden.

Snap: sensor en lamp in één behuizing

Sengled stelde op de CES-beurs ook nog de de Snap voor. Die kan naast licht en geluid ook beeld capteren, zelfs in night vision. Zo moet de lamp automatisch geactiveerd worden wanneer iemand de woning nadert. Op zich niets nieuws, ware het niet dat alles in één behuizing zit en er geen aparte sensor nodig is.

Reageer