De Duitse specialist in optica komt met een betaalbare VR-bril en wil daarmee de concurrentie aangaan met Oculus en Samsung.

Carl Zeiss VR One 4

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#f10107″ arrow=”yes” align=”right”]”Opvallend: de VR One van Carl Zeiss zou zo’n 99 dollar gaan kosten in de Verenigde Staten. Voor Samsungs Gear VR betaal je ongeveer het dubbele, terwijl de Oculus-apparaten zelfs daar nog boven gaan.”[/quote]

Oculus VR en Samsung gooien hoge ogen met hun Virtual Reality-brillen en dus leek het maar een kwestie van tijd voordat ook andere bedrijven zich op dit unieke productsegment gooiden. Carl Zeiss is de volgende fabrikant die een VR-bril lanceert en gaat vooral uitpakken met een scherpe prijs en meer compatibiliteit.

De VR One, zoals het toestel gaat heten, is immers compatibel met niet één, maar twee types smartphone: de iPhone 6 en de Samsung Galaxy S5. Samsungs eigen Gear VR werkt bijvoorbeeld enkel met de Galaxy Note 4. Bij de VR One wordt de smartphone door speciale schuifjes vastgehouden en omdat deze schuifjes aangepast kunnen worden, ligt de weg open om ook ondersteuning te bieden voor andere smartphones.

Carl Zeiss VR One 3

Minstens even opvallend is de prijszetting van de VR One. Het toestel zou naar verluidt zo’n 99 dollar gaan kosten in de Verenigde Staten. Voor Samsungs Gear VR betaal je ongeveer het dubbele, terwijl de Oculus-apparaten zelfs daar nog boven gaan.

Carl Zeiss VR One 1

Uiteraard wordt het interessant om te zien hoe een specialist in optische elementen als Carl Zeiss omgaat met dit soort toestellen en wat de kwaliteit van het gegenereerde beeld wordt.

Reageer