Smartwatch Asus ZenWatch

De ZenWatch is een eerder luxueuze smartwatch in roestvrij staal, een lederen bandje en een AMOLED-scherm met Gorilla Glass 3-bescherming.

[quote font=”0″ font_style=”italic” bcolor=”#f10107″ arrow=”yes” align=”right”]”Met de ZenWatch zet Asus zijn eerste stappen in slimme horloges, en die stappen lijken alvast veelbelovend.”[/quote]

Iedereen maakt een smartwatch, en dus kan Asus niet achterblijven. Met de ZenWatch zet het bedrijf zijn eerste stappen in slimme horloges, en die stappen lijken alvast veelbelovend. Het toestel draait op Android Wear, heeft een 1,63 inch groot AMOLED-scherm met een resolutie van 320 x 320 pixels en kan gekoppeld worden aan een smartphone met Android 4.3 of hoger.

Verder biedt de ZenWatch een Snapdragon 400-processor van 1,2 GHz, 4 GB opslaggeheugen, 512 MB RAM-geheugen, Bluetooth 4.0, een ingebouwde microfoon en IP55-index voor spatwater- en stofbestendigheid. Dankzij de hartslagmeter, snelheidsmeter en bewegingssensoren kan je het apparaat ook gebruiken om te gaan sporten.

Uiteraard kan je de ZenWatch gebruiken om meldingen van telefoongesprekken, notificaties en berichten af te lezen, maar via apps is het ook mogelijk om van op afstand foto’s te maken of je smartphone te zoeken als je die kwijt bent.

Wanneer de ZenWatch naar ons land komt, werd nog niet bekendgemaakt. Het toestel moet zo’n 199 euro gaan kosten.

Reageer