smartwatch Apple Watch

Het is de eerste keer dat Apple zich aan de markt van smartwatches waagt. Het toestel komt met een voor Apple kenmerkend design dat op enkele vlakken toch wel verschilt van de concurrentie.

smartwatch Apple Watch

Crown-draaiwel

Zo krijgt de Apple Watch een draaiwiel mee, de Crown, dat je waarschijnlijk kent van het klassieke horloge. Apple herwerkte dit wiel echter tot een handig bedieningselement, zodat je niet constant met je vingers op je scherm moet tokkelen.

Draai je aan het wiel, kan je bijvoorbeeld in- of uitzoomen op je menu’s, doorheen het ‘app-universum’ zoomen of doorheen openstaande apps scrollen. Het wiel doet ook dienst als drukknop en doet dienst als ‘Home’-knop die je ook op iPhones vindt.

smartwatch Apple Watch

Sensoren

Uiteraard is de Apple Watch doorspekt met sensoren, zoals een hartslagmeter, bewegingssensor, en ga zo maar door. Uniek is ook de haptische feedback die deze smartwatch kan geven, zoals bijvoorbeeld jouw eigen hartslag die het via trillingen kan doorgeven.

De Apple Watch is uitgerust met een saffierscherm en kan harde drukken onderscheiden van kleine tikjes en zo verschillende acties doorvoeren binnen eenzelfde app. Het saffierscherm is ook bijzonder sterk en moet krassen helpen voorkomen.

Uiteraard kan je de Apple Watch gebruiken om te sporten, maar ook in het dagelijkse leven dragen. Heel wat verschillende apps en programma’s moeten je helpen een overzicht te bieden van al je activiteiten. Met de ingebouwde Kaarten-app kan je de Watch ook gebruiken als navigator. Ook Siri werd ingebouwd, zodat je informatie kan opzoeken via het slimme horloge.

smartwatch Apple Watch

Personaliseren en communicatie

Apple biedt voor de Apple Watch een opmerkelijke veelvoud aan personalisatiemogelijkheden. Zo zijn er twee verschillende Watch-groottes beschikbaar, naast ook nog eens drie verschillende uitvoeringen: de klassieke Apple Watch, de stevigere Apple Watch Sports en de luxueuzere Apple Watch Edition. Bovendien heb je voor elke versie nog eens heel wat verschillende types armbandjes in verschillende kleuren.

Apple Watch

Hebben ook je vrienden een Apple Watch, kan je op een subtiele manier met elkaar communiceren. Zo kan je via kleine tikjes elkaar ‘porren’, zelfgemaakte sketchen doorsturen en zelfs je eigen hartslag delen.

De Apple Watch is ook uitgerust met NFC, kan gebruikt worden om korte telefoongesprekken te voeren en doet dienst als afstandsbediening van je Apple TV of camera van je iPhone. Bovendien kan je muziek streamen van op je iPhone.

smartwatch Apple Watch

Prijs en beschikbaarheid

Uiteraard werkt de Apple Watch enkel samen met iPhones. Wanneer de Watch naar Europa komt, is nog niet duidelijk, maar het toestel komt begin volgend jaar naar de Amerikaanse markt. Ook de Europese prijs ligt nog niet vast, maar het toestel gaat 349 dollar kosten in de VS.

Reageer