Onkyo LS7200

In januari maakt Onkyo zijn debuut in de groeiende markt van Dolby Atmos/DTS:X soundbars met een model dat ook ondersteuning biedt voor DTS Play-Fi.

De LS7200 gaat dus de strijd aan met 3D soundbars van Samsung en Yamaha. Niet alleen is de Onkyo iets goedkoper, groot verschil is dat de soundbar en draadloze subwoofer het gezelschap krijgen van een centraal AV-centrum waarop externe bronnen kunnen worden aangesloten.

Het profiel van de soundbar is met z’n 53 mm opvallend slank zodat hij niet het zicht naar de tv blokkeert. Desgewenst kan je hem ook ophangen aan de muur.

Binnenin zitten dual drivers voor de linker-, rechter- en middenkanalen, en afzonderlijke opwaarts gerichte drivers voor de hoogtekanalen van de 3D-geluidsformaten Dolby Atmos en DTS:X. Daardoor ontstaat een 3.1.2 systeem dat via virtuele Dolby Surround de achterste kanalen probeert te reproduceren.

Uitgelegd: Wat is Dolby Atmos?

Het centrale AV-centrum is wat de LS7200 uniek maakt. Achterop bevinden zich vier HDMI-ingangen en één HDMI-uitgang voor de aansluiting van de nodige bronnen en de connectie met de tv.

Het centrum huisvest niet alleen de versterkers en een FM-tuner, maar ook Onkyo’s eigen equalizer en kalibratiesysteem (AccuEQ) voor afstemming op de ruimte waarin je de soundbar plaatst.

De soundbar ondersteunt verder Apple AirPlay, FireConnect en DTS Play-Fi streaming. Een eigen app verzamelt alle muziek in een eenvoudige interface. Je kan de muziek vervolgens streamen naar andere compatibele luidsprekers. Ook Spotify Connect en Bluetooth ontbreken niet.

De Onkyo LS7200 is vanaf volgend jaar te koop voor €999.

Reageer