We zouden ze soms wel eens uit het oog durven te verliezen, maar ook onze wasmachine en droogkast hebben deugd van een tussentijdse onderhoudsbeurt. Whirlpool geeft ons enkele handige en efficiënte tips om hun levensduur te verlengen.

1Wasmachine in 30 minuten

Haal het zeepbakje uit je wasmachine, maak schoon in een sopje en droog goed af. Verwijder ook eventuele zeepresten in de ruimte waar het doseerbakje in de wasmachine zit. Reinig grondig de filter die zich links- of rechtsonder bevindt. Laat vervolgens je wasmachine op 90 of 95 graden draaien, met een lege trommel én zonder wasmiddel. Eventueel kan je een scheut natuurazijn of een beetje soda toevoegen. De hoge temperatuur lost kalk, vet, vuil en zeepresten op… zodat je was fris blijft ruiken.

2Droogkast in 15 minuten

Haal alle pluizen uit de filter in de deur – dit zou je eigenlijk sowieso na elke droogbeurt moeten doen!

Bij een condensatiedroogkast reinig je ook de filter onderaan: haal hem eruit en spoel af in je douche of bad. Heb je een droogkast met EasyClean-programma, dan is dit niet nodig. Wie een droogkast met warmtepomp heeft, kan de condensor ook schoonmaken met de stofzuigerborstel. Reinig vervolgens de trommel met een warm sopje en droog goed af.

Tip: je kan het condenswater van je droogkast hergebruiken, bijvoorbeeld om de vloer te dweilen of de auto te wassen. Let wel, giet dit water nooit op je planten, het bevat geen mineralen en voedt dus niet én kan restjes wasmiddel bevatten.

Lees op Cuizine.be hoe je je keukentoestellen het best kunt reinigen!

Vind de beste wasmachines en droogkasten op het shoppingplatform niwzi.com!

Reageer