Soms betekent die ene perfecte outfit voor dat moment dat je nog snel wat kleding wilt drogen.

Of misschien had je toch graag nog even het bed of de handdoeken verschoond voor de gasten die vanavond komen logeren, maar bedenk je dat nét te laat. Hoe zorg je er dan voor dat je jouw wasgoed zo snel mogelijk droog krijgt? En dan het liefst zonder energie te verspillen. In dit artikel lees je een aantal handige tips om jouw wasgoed snel én energiebesparend te drogen.

Tip 1: stop de droger niet te vol

Heb je een warmtepompdroger waarmee je jouw wasgoed het liefst zo snel mogelijk wilt drogen? Stop de trommel dan niet te vol. Een warmtepompdroger gebruikt namelijk geen verwarmingselement, in tegenstelling tot een condensdroger, en dat zorgt ervoor dat de droogtemperatuur lager is. Dit is beter voor je wasgoed waardoor de levensduur wordt verlengd, maar het zorgt er ook voor dat het drogen van je was iets langer duurt. Droog je minder wasgoed tegelijk? Dan komt er makkelijker meer warme lucht bij je kleding, handdoeken en beddengoed en daardoor is het sneller droog.

Tip 2: sorteer je wasgoed

Om het drogen van wasgoed zo efficiënt mogelijk te maken is het aan te raden je wasgoed te scheiden per type materiaal. Zo droog je bijvoorbeeld dunne T-shirts beter niet samen met dikke handdoeken en kantoenen beddengoed niet met denim broeken. Dikke(re) stoffen hebben namelijk meer tijd nodig om te drogen. Wat ervoor zorgt dat een droogprogramma langer duurt. Door dezelfde soorten materialen samen te drogen, droogt het niet alleen sneller, maar ook beter. Een droogprogramma duurt dan namelijk niet langer dan de dunste stoffen in de trommel nodig hebben.

Tip 3: droog je wasgoed op een hogere temperatuur

Een hogere droogtemperatuur helpt om je wasgoed sneller te drogen. In het geval van een condensdroger is de droogtemperatuur vanwege het ingebouwde hitte-element standaard hoger dan bij een warmtepompdroger. Heb je een warmtepompdroger? Dan kun je vaak ook kiezen voor warmere programma’s, bijvoorbeeld voor dikkere stoffen. Houd er alleen wel rekening mee dat warme lucht minder goed is voor je kleding. Het kan (eerder) leiden tot krimpen of slijtage. Met name delicate stoffen dien je niet te warm te wassen. Volg daarom altijd de wasvoorschriften en verleng de levensduur van je wasgoed.

Tip 4: gebruik een efficiënt droogprogramma

Steeds meer wasdrogers zijn voorzien van een speciaal droogprogramma dat minder tijd kost. Vaak is zo’n programma geschikt om bijvoorbeeld een outfit al binnen een (half) uur te drogen. Snel, maar niet altijd energiezuinig. Al helemaal niet als je bedenkt dat je zo nog meer losse wasjes draait die stuk voor stuk weer energie kosten. Nog beter is het dus om gebruik te maken van niet alleen een snel, maar ook efficiënt programma. Zoals de programma’s met efficiënte RapiDry Technologie in de wasdrogers van Beko. Snel én energiebesparend met energielabel A++(+).

Klik hier om producten in te laden

Reageer