Nokia N1

Nokia staat al jaren gekend om zijn smartphones en gsm’s en geldt, hoewel de gigantische populariteit van pakweg tien jaar geleden al een stuk verminderd is, nog steeds als een grote naam in de wereld van mobilia. De overname door Microsoft lijkt het bedrijf verder te versterken.

Waar Nokia voorheen vooral inzette op het Windows Phone-besturingssysteem, pakt het met de N1 uit met Android als motor achter de tablet. Dit is echter niet de allereerste tablet van Nokia: eind vorig jaar lanceerde het al de Lumia 2520, maar die draaide toen op Windows.

Nokia N1

De N1 komt met een 7,9 inch IPS-paneel met resolutie van 2048 x 1536 pixels en werd versterkt met een laagje Gorilla Glass 3. Onder de motorkap vind je een quad-core 2,3 GHz Intel Atom Z3580-processor met 64-bittechnologie. Qua werkgeheugen stelt de N1 het met 2 GB RAM, terwijl ook 32 GB opslaggeheugen voorzien wordt. De 5300 mAh-accu moet het toestel van de nodige energie voorzien.

Uiteraard is de N1 uitgerust met het nieuwe Android 5.0 Lollipop. Hoeveel de N1 gaat kosten en wanneer die precies naar Europa komt, is nog niet duidelijk. Als we de Chinese adviesprijs als indicatie mogen gebruiken, zou het toestel voor 200 euro over de toonbank gaan.

Reageer