Met liefst zeven verbeteringen maakt Niko zijn huisautomatiseringssysteem nu nog handiger. Niko spreekt dan ook van Niko Home Control II.

Sneller te programmeren

Voor installateurs is vooral de snelheidswinst bij het programmeren van een installatie goed nieuws. Zij realiseren volgens Niko een tijdswinst van 50%.

Centraal staat een gloednieuw design met gemakkelijk herkenbare iconen voor inputs, outputs, acties en toestellen. Het touchscreen, de apps en de software spreken nu nog meer voor zich zodat gebruikers nog maar weinig uitleg behoeven.

Basisfuncties zijn voortaan te configureren in gemiddeld drie stappen; complexere functies in minder dan vijf minuten. Inputs, outputs en acties worden automatisch aan een locatie verbonden door ze op het plan te verslepen. De software zet na de configuratie de locatiesymbolen automatisch over naar het touchscreen en de apps.

Complexere acties zoals aanwezigheidssimulatie en alarmen kunnen via een wizard aangemaakt worden, en de alles-uit-knop heeft voortaan een eigen icoon.

Gemakkelijker instellen voor installateur en klant

De achterliggende logica van Niko Home Control 2 is er eenvoudiger op geworden. Zo bevindt de kalender zich op één centrale plek. Een tijdvoorwaarde moet nog maar één keer worden aangemaakt, waarna alle acties die deze timing volgen kunnen gekoppeld worden.

Eenvoudiger updates

Eindgebruikers kunnen makkelijk software-updates zelf installeren en nieuwe functies toevoegen, zonder toedoen van een installateur.

Er is ook meer personalisatie mogelijk per touchscreen: dat kan voortaan de functies en locaties krijgen die de gebruiker met dat scherm wil aanpassen.

Nieuwe derde partijen

Toestellen van merken als Renson, Reynaers en Velux konden al aan Niko Home Control toegevoegd worden, en binnenkort volgen de audiosystemen van Bose en Sonos, en een eigen IP-camera.

Klik hier om producten in te laden

Reageer