Met de schakelaar kan je led- en spaarlampen perfect dimmen. Bovendien werkt Niko samen met enkele grote lampenfabrikanten om een compatibele combinatie van lamp en dimmer aan te bieden.

Led- en spaarlampen dimmen ging de voorbije jaren niet altijd van een leiden dakje. Allereerst omdat niet alle lampen dimbaar zijn, en ten tweede omdat degene die je wel kan dimmen, niet altijd even compatibel is met de traditionele dimmers. Als resultaat kreeg je knipperende lampen of lampen die niet automatisch dimden (of net wel) of kon je de lampen helemaal niet uitschakelen.

Niko lanceert daarom de universele inbouwdimmer plus. Dat is een universele inbouwdimmer die elke lamp van 5 W tot 325 W dimt in een ideale curve. Dat houdt in dat je lamp niet meer zal uitvallen of knipperen. Binnen dezelfde kring kan je tot vijf extra draaiknoppen aansluiten, waarop je het type lamp en het minimale dimniveau eenvoudig kan instellen.

Niko zocht echter ook naar een manier om de consument snel op weg te helpen bij het kiezen van een geschikte lamp of dimmer. De fabrikant introduceerde daarom de dimmerzoeker op haar website. Daarin kan je aan de hand van je dimmer of lamp op zoek naar een geschikte lamp of dimmer. Niko testte daarvoor led- en spaarlampen van verschillende lampenfabrikanten uit en maakte aan de hand van die resultaten een database aan. Onder meer Philips, Sylvania, Osram en Megaman werken zo nauw samen met Niko.

De online zoekmachine vind je hier.

Reageer