De Neptune Duo is anders dan de meeste smartwatches en komt met een extern scherm dat aangedreven wordt door jouw polsband.

De meeste smartwatches die momenteel op onze markt komen, kan je eigenlijk vooral zien als een verlengstuk van je smartphone. Er bestaan enkele toestellen die met ruimte voor een aparte sim-kaart komen en zo ook als zelfstandig apparaat kunnen fungeren.

Neptune pakt het net andersom aan: de ‘smartphone’ wordt het accessoire bij de smartwatch. De Neptune Duo bestaat uit een polsband met een groot scherm waarmee je berichten kan versturen, oproepen beantwoorden, sportactiviteiten bijhouden, enzovoort. Deze Neptune Hub draait op Android Lollipop, krijgt een quad-core processor, gps, 4G, Bluetooth, wifi en NFC en is bedoeld als jouw digitaal centrum, net zoals jouw smartphone dat nu is.

[mom_video type=”youtube” id=”https://www.youtube.com/watch?v=H9LyQmADrS4″][gap]

 

De Hub wordt aangevuld met een Neptune Pocket, die er eigenlijk uitziet als een smartphone. De Pocket heeft een 5 inch scherm, 2800 mAh-accu, een 8 megapixel aan de achterzijde en een 2 megapixelcamera vooraan. De Pocket mag je echter niet zien als smartphone, maar wel als extern scherm. Het grote scherm biedt meer overzicht en de toevoeging van camera’s maakt dat je ook foto’s kan nemen, maar er wordt geen enkele informatie op het toestel opgeslagen. Verlies je de Pocket of is die stuk, dan hoef je dus niet bang te zijn dat bepaalde informatie of bestanden verloren gaan, aangezien alles op de polsband staat.

De Neptune Duo komt wel aan een hoge prijs en gaat in de VS 498 dollar kosten. Pre-orders kan je op de Neptune-website plaatsen.

Reageer