Een smartphone waarvan je de functies en features naar eigen wensen kan invullen en naar jouw specifieke wensen kan aanpassen: het lijkt een idee van de toekomst. LG doorprikt de bubbel rond de modulaire smartphone en lanceert de G5.

De modulaire smartphone: het idee hangt al een tijdje in de lucht. Phonebloks kwam als eerste met een concreet voorstel en ook Google sprong met zijn Project Ara op de kar.

LG’s G5 wordt nu echter het eerste echt gecommercialiseerde toestel dat je aan de hand van inwisselbare stukken kan gaan aanpassen.

De G5 herbergt een 5,3 inch Quad HD IPS Quantum Dot-scherm met 3D Arc Glass, waardoor je een lichte curve krijgt aan de bovenkant. Aan de achterzijde krijg je twee camera’s, waarvan een met een 135-graden groothoeklens. Tijdens het fotograferen kan je schakelen tussen de normale lens en de groothoeklens.

Het Always-On scherm toont op elk moment de tijd en de datum, maar verbruikt slechts een fractie van de batterij. De Daylight Mode zorgt er dan weer voor dat de helderheid van het scherm altijd optimaal is.

lg-g5-2

LG Friends

Op naar het modulaire deel dan en de zogeheten ‘LG Friends’. De Friends zijn de inwisselbare stukken die je op de G5 kan aansluiten en die extra functies toevoegen aan het toestel. We sommen ze even voor je op.

LG CAM Plus

Een cameramodule met een cameragrip voor meer houvast en fysieke knoppen. De CAM Plus biedt ook een extra batterij van 1200 mAh.

LG Hi-Fi Plus met B&O Play

Een draagbare geluidsspeler, ontwikkeld in samenwerking met Bang & Olufsen, die audio in hifi-kwaliteit afspeelt (32 bit/384 kHz). Je kan deze module ook als aparte DAC verbinden met jouw smartphone of pc.

LG 360 VR

De LG 360 VR is een Virtual Reality-bril die via een speciale kabel aangesloten kan worden op de G5. Het toestel weegt slechts 118 gram en heeft een maximale pixeldichtheid van 639 ppi. Met de 360 VR kan je video’s bekijken die met de 360 CAM gemaakt zijn, maar je kan ook andere 360°-content bekijken.

LG 360 CAM

Werkt perfect samen met bovenstaande VR-bril en is uitgerust met twee 13 megapixel 200-graden groothoeklenzen, een 1200 mAh-batterij en 4 GB intern geheugen. Het toestel levert 2K-beeld en een 5.1 surround geluidsopname. Je kan jouw 360°-video’s uploaden naar Street View en YouTube360.

LG Rolling Bot

De LG Rolling Bot rolt als een bal en maakt tegelijkertijd foto’s of video’s met de geïntegreerde 8 megapixelcamera. Je kan de Bot ook gebruiken als beveiligingssysteem of om huisdieren in de gaten te houden.

LG Tone Platinum

Dit is een Bluetooth-headset die een scherp en helder geluid moet leveren en een Harman Kardon Platinum-kwaliteitswaardering kreeg. Het is de eerste Bluetooth-headset met 24-bit audio zonder geluidsverlies.

LG Smart Controller

Met deze controller kan je drones en andere slimme apparaten besturen. Als deze toestellen een camera hebben, kan je de beelden bovendien direct volgen via de G5.

LG Friends Manager

Via de Manager kan je snel Friends zoeken die in de buurt zijn en er verbinding mee maken.

Overige specificaties

De G5 biedt ook nog een Snapdragon 820-processor, 32 GB opslaggeheugen (uitbreidbaar met microSD tot 2 TB), 4 GB RAM, een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels en Android 6.0 (Marshmallow).

 

Reageer