Modular Vaeder kantoorverlichting

De nieuwe hangarmatuur van het bedrijf haalt inspiratie uit de natuur en richt zich zowel op de kantooromgeving als de moderne home office.

Bij de naam ‘Vaeder’ gaat bij velen misschien een Star Wars-belletje rinkelen, maar voor een goed begrip: deze armatuur heeft niets te maken met a galaxy far, far away. Modular haalde inspiratie voor de naam bij het Engelse werkwoord ‘to evade’.

Met Vaeder wil Modular de doorsnee designregeltjes een beetje ontvluchten. Het koos hierbij voor een kenmerkende honingraatstructuur, omgeven door een buitenschelp. Binnenin bevinden zich twee ledlichtlijnen en een dunne diffuser, waardoor het licht meer verdeeld wordt en niet verblindend werkt. Hierdoor wordt de Vaeder een functionele kantoorverlichting die bovendien dimbaar is.

De zwarte buitenschelp kan je bovendien gaan combineren met een witte of zwarte honingraat. Ook de structuur is in een voor Modular nieuwe kleur te krijgen, namelijk ezelgrijs (donkey grey).

Voor de dimming van de Vaeder koos Modular voor een subtielere oplossing van de klassieke tl-dimming, zoals lamellen of een diffuser van polycarbonaat. Het haalde daarvoor inspiratie uit de natuur en de aderstructuur van een boomblad en ontwikkelde een bionisch koellichaam voor ledspotjes, waardoor die beter afkoelen en dus een langere levensduur hebben.

Met deze armatuur mikt Modular duidelijk op een professionele invulling. Het toestel komt met een lage verblindingswaarde (een Unified Glare Rating van nog geen 16), ideaal dus om op een productieve manier aan de slag te gaan.

Vaeder is als pendel- en als opbouwarmatuur verkrijgbaar.

Modular Vaeder kantoorverlichting

 

Klik hier om producten in te laden

Reageer