De led-inbouwspotreeks Smart wordt uitgebreid met twee nieuwe formaten: een grote spot van 160 mm doorsnede en Smart 48, een spotje met een diameter van amper 48 mm.

Modular lanceerde de Smart-reeks voor het eerst in 2012 en focuste vooral op een lage inbouwdiepte en de mogelijkheid om volop te gaan ‘accessorizen’. Drie jaar later leek het de fabrikant tijd om de lijn nieuw leven in te blazen.

Nog even kort herhalen hoe de Smart-reeks precies in elkaar steekt: eerst kies je een basisledspot, erna voeg je er het accessoire van jouw keuze aan toe. De basisspot is verkrijgbaar met drie designs: Smart Cake, Smart Lotis en Smart Kup. Elk design zorgt voor een eigen lichteffect.

Smart Lotis wordt gekenmerkt door de conische kelk en platte rand, terwijl Smart Kup op een fijn boordje eindigt. Smart Cake is dan weer uitgerust met een organische glooiing, waardoor het licht op een zachte manier verder glijdt.

Deze Smart-opties waren enkel beschikbaar in spots van 82 of 115 mm. Nu komen daar dus ook varianten in 48 of 160 mm bij.

Smart 48 kan je niet enkel in het plafond, maar ook in de muur kwijt. Met de Lotis-look kan je ook kiezen voor een asymmetrische versie. Smart 48 bestaat in een witte of zwarte structuurafwerking. Je hebt ook keuze tussen een variant met IP20-waarde of een IP54-waarde voor vochtige ruimtes.

De Smart 160 is dan weer de grootste optie binnen de Smart-reeks. De armatuur is 160 mm groot en biedt een indrukwekkende lichtstroom van 2700 tot 4500 lumen. Deze spot vindt zijn toepassing dan ook vooral in de retail- en officesector.

Met zijn IP-waarde van 54 is de spot ook geschikt voor de badkamer en andere vochtige ruimtes. Je kan daarbij kiezen voor transparant glas of een diffuser. Smart 160 is enkel verkrijgbaar in zwart of wit, maar is wel compatibel met de Smart Mask, een vierkant of rechthoek die rond jouw spot past en zo van een rond design een strakker, hoekig uiterlijk maakt.

Klik hier om producten in te laden

Reageer