Microsoft Band

De Microsoft Band zweeft een beetje tussen een smartwatch en activiteitstracker in en komt met tien sensoren, een gps en UV-meter.

Kruising tussen smartwatch en activity tracker

Elke fabrikant heeft wel iets van smartwear, en dus kon Microsoft niet achterblijven. De Microsoft Band wordt een soort kruising tussen een smartwatch en een activity tracker. De Band zal uitgerust zijn met tien verschillende sensoren, zoals een hartslagmeter, gyroscoop, thermometer, lichtsensoren en UV-meter. Door middel van een gps kan je altijd nagaan welk looptraject je gevolgd hebt. De Band zal zelfs huidreacties gaan opmeten om je gezondheid en sportprestaties op te volgen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is nog niet meteen duidelijk.

Microsoft Band

Specificaties

Het toestel krijgt een 1,4 inch lcd-scherm mee met resolutie van 320 x 106 pixels en is uitgerust met een ARM Cortex M4-CPU rn 64 MB interne opslag. De Band is ook stof- en spatwaterdicht, maar is dus niet geschikt voor gebruik onder water.

Net als andere smartwatches kan je met de Band ook notificaties van je smartphone zien verschijnen, en dit voor verschillende platformen met minimaal Windows Phone 8.1, Android 4.3 en iOS 7.1. Heb je een smartphone met Windows Phone, kan je via de Band gebruikmaken van Cortana en door spraakopdrachten instructies geven aan je smartphone.

Microsoft Band

Microsoft Health

De komst van Microsoft Band luidt ook Microsoft Health in. Deze clouddienst ontvangt de gegevens van je Band en registreert zo je gezondheid en sportprestaties. Health zal ook met andere activiteitstrackers werken.

De Band krijgt in de VS een adviesprijs mee van 199 dollar. Wanneer het toestel naar onze markt komt, is nog niet duidelijk.

Reageer