Met het Analog Keyboard Project kan je via schrijfbewegingen berichten rechtstreeks van op je smartwatch beantwoorden of online zoekopdrachten uitvoeren.

De smartwatch wordt wel bij heel wat mensen enthousiast onthaald, maar hoe deze toestellen precies in onze multimediawereld passen is nog niet altijd duidelijk. Ook voor fabrikanten is het nog moeilijk om te zeggen welke richting de smartwatch nu uiteindelijk zal uitgaan. Gaan we de smartwatch vooral gebruiken om te sporten of wordt ook design een belangrijke factor? En wordt het een simpel verlengstuk van je smartphone of kan je het ook volledig standalone gebruiken?

[quote font=”0″ bcolor=”#f10107″ arrow=”yes” align=”right”]”Wordt de smartwatch een simpel verlengstuk van de smartphone of kan je het ook volledig standalone gebruiken?”[/quote]

Vooral over deze laatste vraag bestaan er verschillende meningen. Microsoft ziet duidelijk een toekomst waarin de smartwatch ook als inputapparaat gebruikt kan worden. Het Analog Keyboard Project is namelijk een nieuwe manier om tekst via je smartwatch naar je smartphone in te putten en ook te versturen. Krijg je bijvoorbeeld een sms’je, dan kan je dat niet enkel lezen op je smartwatch, maar dus ook gaan beantwoorden zonder je telefoon boven te halen.

Het project zit momenteel nog in een prototypefase en werkt enkel via het Android Wear-besturingssysteem, maar kan hier al (op eigen risico) gedownload worden voor eigenaars van een Motorola Mote 360 of Samsung Galaxy Gear Live.

Reageer