Microsofts tabletreeks krijgt een nieuwe telg: de Surface 3 wordt de dunste en lichtste Surface tot nu toe en richt zich op families en studenten. Het toestel moet 599,99 euro gaan kosten en ligt 7 mei in de winkels.

De Surface-reeks bestaat nu een kleine drie jaar en is nu aan zijn derde editie toe. Vorig jaar lanceerde Microsoft al de Surface Pro 3, die een groter scherm meekreeg en mikt op de professionele gebruiker.

Het was even wachten geblazen op een ‘familietablet’ en die komt er nu dus aan. Met een gewicht van 622 gram is de Surface 3 de lichtste tablet uit de reeks. Het toestel komt met een 10,8 inch Full HD-aanraakscherm, een Intel Atom x7 quad-core processor van 1,6 GHz, een 8 megapixelcamera aan de achterzijde en een 3,5 megapixelcamera achteraan.

Qua connectiviteit doet de Surface 3 het met een USB 3.0-poort, een Mini DisplayPort en een microSD-kaartlezer. Ook Dolby-luidsprekers zijn ingebouwd, terwijl de accu zo’n tien uur moet meegaan.

Uiteraard is ook de Surface 3 uitgerust met een Type Cover-toetsenbord waarmee je snel tekst kan inputten. Het toestel krijgt Windows 8.1 mee, vergezeld door een jaarabonnement op Office 365 Personal en 1.000 GB online opslag op OneDrive. Eens Windows 10 gelanceerd wordt, kan je bovendien gratis updaten.

Het toestel is sinds vandaag online te bestellen via <a href=http://www.microsoft.com/surface/nl-nl>deze site</a> en ligt vanaf 7 mei in de winkelrekken. Er is daarbij keuze tussen een model met 2 GB RAM en 64 GB opslagruimte (€ 599,99) en een met 4 GB RAM en 128 GB opslagruimte (€ 719,99).

Reageer