Prynt smartphone case printer

De Franse start-up Prynt giet het principe van een Polaroid in een modern kleedje. Met het docking station slash smartphone case kan je foto’s van je iPhone meteen uitprinten.

Kleine revival analoge fotografie

In de jaren ‘90 was de Polaroid een grote hype: je kon je foto’s meteen afdrukken en delen met je vrienden. Bovendien hadden de Polaroid-foto’s een leuk retro-effect.

Met de komst van digitale fotografie en later ook de smartphones, is de Polaroid in de vergetelheid geraakt. De laatste twee jaar is de analoge foto echter aan een kleine heropstanding bezig.

Foto’s afdrukken van een smartphone

Met Prynt combineer je het gemak van een smartphonecamera met de look and feel van een geprinte foto. Prynt is een docking station waarmee je je smartphonefoto’s kan afprinten. In de docking kan je je iPhone kwijt, maar de Prynt ondersteunt ook Bluetooth, waardoor we vermoeden dat je ook met andere smartphones draadloos je foto’s kan printen. De Prynt maakt gebruik van een warmteprintsysteem, waardoor je geen inkt nodig hebt.

Verkoop via Kickstarter

Het toestel is nog niet verkrijgbaar, maar binnenkort wordt er een Kickstarter-campagne opgestart. De Prynt zou dan zo’n 99 dollar gaan kosten.

Reageer