De nieuwe slimme polsband houdt jouw conditie, welzijn en stressniveau in de gaten en moet zo een compagnon worden bij al jouw dagelijkse activiteiten.

Oogje in het zeil

Sony waagde zich vorig jaar al op de markt van de smartbands, die ergens het midden houden tussen een smartwatch en een activiteitstracker. De SmartBand 2 is uitgerust met een versnellingsmeter en een hartslagsensor, waarmee je je algemene conditie, spanning en stressniveau kan meten.

Tijdens elke sportactiviteit, zoals wandelen of hardlopen, zal de SmartBand 2 jouw hartslag tonen. Deze informatie wordt dan opgeslagen in Sony’s Lifelog-app, die jouw vorderingen zal bijhouden en deze zal vergelijken met vorige inspanningen. Dankzij automatische alerts zal Lifelog je ook gemotiveerd houden om te blijven sporten.

Het toestel zal ook automatisch detecteren wanneer je in slaap valt en zal je slaappatroon gaan registreren. Een slimme wekkerfunctie zal je wakker maken op het beste tijdstip in jouw slaapcyclus, waardoor je beter uitgerust aan de dag kan beginnen.

Meer dan sensoren

Uiteraard zal de SmartBand je ook op de hoogte houden van inkomende telefoontjes, berichten, e-mails of tweets. Je kan er ook de muziek op jouw smartphone of tablet mee bedienen. Gebruik je de SmartBand in combinatie met een Xperia-smartphone of -tablet, dan zal jouw bandje gaan trillen als je meer dan tien meter van jouw mobiel toestel verwijderd bent. De SmartBand 2 kan overigens met elk Android- of iOS-toestel gebruikt worden.

De batterij van de SmartBand 2 moet het zo’n twee dagen zonder herlaadbeurt volhouden. Bovendien kreeg het toestel een IP-waarde van 68 mee, wat inhoudt dat het waterdicht is. Je kan de polsband dus ook dragen tijdens het zwemmen of douchen.

Verkrijgbaarheid

De SmartBand 2 zal verkrijgbaar zijn in zwart, wit, roze en indigo en maakt gebruik van dezelfde ‘Core’ die je uit het bandje kan halen, zodat je die kan combineren met originele bandjes of die van andere leveranciers.

Vanaf september ligt de SmartBand 2 in winkels aan een adviesprijs van 119 euro.

Ontdek hier de smartwatches van Sony
Klik hier om producten in te laden

Reageer