LG zet dit jaar heel sterk in op OLED-televisies en één daarvan is de EG960V, die we eerder al voor je uittestten. Alle experts zijn het erover eens: OLED biedt de beste beeldkwaliteit die je de dag van vandaag op jouw televisiescherm kan krijgen. Het spreekt voor zich dat LG dan ook een grote toekomst weggelegd ziet voor de techniek, en dit niet alleen in de televisiewereld.

Dankzij de flexibiliteit van de schermen zijn er ook toepassingen mogelijk in de geneeskunde, fotografie, architectuur, zakenwereld, en ga zo maar door. LG illustreert dat mooi met onderstaand filmpje:

Als het van LG afhangt, kunnen OLED-schermen dus een groot deel van ons dagelijks leven gaan uitmaken. En uiteraard zal de beeldtechniek ook de komende jaren zijn plaats behouden in onze woonkamer.

De kans dat onze televisies er dan anders gaan uitzien, is echter niet onbestaande. LG toont dit aan met twee concepttelevisies.

Double Sided OLED

Eén daarvan is de Double Sided OLED. De naam zegt het zelf: dat is een televisie waar je aan beide zijden een display terugvindt. Hoewel de eerste toepassingen meer in de professionele wereld lijken te liggen, ziet LG ook voor de gewone consument mogelijkheden.

lg-oled-double-sided-1

Zo zouden gamers van het extra scherm gebruik kunnen maken om een echt ‘1 vs. 1’-gevoel te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een tennisgame waarbij je met bewegingsgevoelige consoles werkt. Door het dubbele scherm krijg je dan het spel volledig uit jouw standpunt te zien en sta je letterlijk tegenover jouw tegenstander.

lg-oled-double-sided-2

Op één paneel kan je immers twee verschillende inputs verwerken. Dankzij de OLED-techniek blijft jouw scherm echter superdun.

Wallpaper OLED

De Wallpaper OLED is iets heel speciaals. De idee is dat je jouw scherm eender waar in het huis moet kunnen verplaatsen zonder daarvoor de hele televisie te moeten versleuren.

lg-oled-wallpaper-1

Omdat OLED zo dun en flexibel gemaakt kan worden, is het mogelijk om het display los te maken van zijn standaard en ergens anders (dus op een andere standaard) vast te maken. Jouw scherm wordt dan eigenlijk een velletje flinterdun papier, dat met magneten vasthangt.

Verkrijgbaar OLED-gamma

Omdat de techniek nog in de kinderschoenen staat, is het uiteraard nog wat zoeken naar concrete toepassingen en verdere uitwerkingen. Ondertussen kunnen we het echter stellen met het OLED-gamma van LG, dat bij elke update uitgebreid wordt.

Op dit moment heeft LG al zes OLED-televisies in zijn gamma, waarvan er vier met een gebogen scherm komen:

De 55EG960V is een 55 incher Curved 4K-televisie met Harman Kardon-speakers. Deze tv testten we eerder uit (zie de link bovenaan deze pagina). Een slagje groter is de 65EG960V, die dezelfde specificaties biedt maar met een 65 inch scherm komt.

Heb je het toch meer van een vlak scherm, dan zijn er de 55EF950V en de 65EF950V. Die kan je eigenlijk zien als de platte versies van de 960V-reeks en komen dus ook met een 4K-resolutie en Harman Kardon-luidsprekers.

lg-oled-tv-1

Nieuw zijn de 55EG920V en de 55EG910V. Deze krijgen geen Harman Kardon-speakers en zijn allebei Curved en met hun 55 inch display even groot. Het verschil zit hem in de resolutie: de 920V is een Ultra HD-tv, de 910V een 2K Full HD-toestel.

Als we de prijzen bekijken, valt het op dat LG geen verschil maakt tussen Curved en vlakke schermen. De EG960V-en de EF950V-toestellen (uitgenomen de vormfactor exact dezelfde televisies) kosten evenveel: 3999 euro voor de 55-incher, 5999 voor het 65 inch apparaat.

Voor de 55EG920V betaal je 3499 euro, de 55EG910V moet 2999 euro kosten.

Reageer