LG Watch Urbane

De nieuwe smartwatch van LG is opnieuw een rond model, draait op Android Wear en wordt het eerste volledig metalen luxe-apparaat van het merk.

LG bracht vorig jaar met zijn G Watch R als een van de eersten een ronde smartwatch op de markt. Het toestel werd geprezen voor zijn knappe design en het is dan ook wel logisch dat LG daarop voortbouwt. Ook de Watch Urbane pakt uit met een herkenbaar cirkelvormig design, maar richt zich op een ander type gebruiker.

lg-watch-urbane-3

Waar de G Watch R eerder een actieve, sportievere doelgroep had, focust de Watch Urbane zich op een stijlvoller publiek en wil het zowel mannen als vrouwen aanspreken. LG noemt de Urbane dan ook een ‘luxe-uurwerk’ en benadrukt niet enkel het gebruik van roestvrij stalen materialen, maar ook het dunnere frame.

Het toestel komt met hetzelfde 1,3 inch ‘full circle’ P-OLED-scherm dat je ook in de G Watch R terugvond, maar heeft dus een smallere frame rond het scherm. Je kan kiezen tussen een versie in gepolijst zilver of een in een gouden afwerking, aangevuld met een lederen band. De band kan je ook gaan vervangen, mocht je dat willen.

lg-watch-urbane-2

Het apparaat draait op Android Wear en is compatibel met smartphones die op Android 4.3 of hoger draaien. Onder de motorkap vind je een ‘photoplethysmography’ (PPG)-hartslagmeter die niet enkel je huidige hartslag meet, maar ook je gemiddelde hartslag bijhoudt. De Always-On ambient-modus geeft de tijd weer in een gedimde, energiebesparende modus. Hierdoor hoef je niet telkens jouw smartwatch te activeren als je wil weten hoe laat het is, maar gebruik je de Watch Urbane een beetje als klassiek horloge.

Verdere specificaties luiden als volgt: een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400-processor, 4 GB opslaggeheugen, 512 MB RAM-geheugen, een 410 mAh-accu en een IP67-rating met stof- en waterafstotende eigenschappen.

Over de prijszetting en beschikbaarheid gaf LG nog geen details mee, maar die komen we op het Mobile World Congress in Barcelona (2 – 5 maart) waarschijnlijk te weten.

Reageer