Van Lenovo weten we intussen dat mobiliteit en flexibiliteit belangrijke kernwoorden zijn. De fabrikant stelde op IFA dan ook verschillende toestellen voor die je als gebruiker extra mobiliteit moeten bieden.

ThinkPad Helix

De ThinkPad Helix kan je daarbij zien als een zakelijk toestel dat het beste van twee werelden combineert: het is enerzijds een tablet en anderzijds ook een laptop. Deze nieuwe versie van de Helix is 15% dunner dan zijn voorganger en weegt maar 816 gram. Lenovo rustte het toestel uit met de splinternieuwe Intel Core M-processor, die sneller en zuiniger is dan de Core i-reeks.

De Helix kan je in verschillende standen (Tablet, Stand, Tent, Laptop en Desktop) gebruiken om zo in elke situatie, ook onderweg, extra productiviteit te bieden. Om je bestanden extra te beveiligen, kan je gebruikmaken van de vingerafdrukscanner, een smartcardlezer en drie-staps-authenticatie.

Je kan de ThinkPad Helix combineren met ofwel een Ultrabook Keyboard of met een Ultrabook Pro Keyboard. Het Full HD-scherm wordt beschermd door Gorilla Glass. Het toestel is vanaf januari 2015 beschikbaar. De adviesprijs werd nog niet meegegeven.

Lenovo 2

Horizon-reeks

Met de Horizon-toestellen stelt Lenovo ook twee all-in-one’s voor. Je kan beide apparaten zowel staand als liggend gebruiken. De Horizon 2e is de grootste van de twee en komt met een 21,5 inch Full HD-scherm. De ingebouwde accu moet garant staan voor drie uur video streamen via wifi. ‘Android Compatibility’ zorgt ervoor dat je de content van op je Android-smartphone of -tablet op de Horizon kan krijgen.

De Horizon 2s is ietsje kleiner en heeft een 19,5 inch scherm, weliswaar ook met Full HD-resolutie. De batterij is ook iets minder krachtig (tot 2,5 uur streamen). Beide modellen beschikken bovendien over Dolby Home Theater-ondersteuning voor een beter geluid.

Beide apparaten zijn beschikbaar vanaf september. De Horizon 2s krijgt een adviesprijs van 999 euro, de Horizon 2e 799 euro.

Lenovo 3

Flex 2 Pro

Wil je echt supermobiel gaan en verwacht je toch professionele prestaties, dan is de Flex 2 Pro iets voor jou. Deze ultrabook is nog geen centimeter dik, weegt slechts 2,2 kilogram en is daarmee volgens Lenovo de dunste 15 inch consumentenlaptop ooit.

Het 15,6 inch IPS-scherm kreeg een Full HD-resolutie mee en ondersteunt 10-punts multitouch. Onder de motorkap vind je een Intel Core i7-processor, 16 GB DDR3-geheugen, NVIDIA GeForce GT840M 4 GB grafische kaart en Dolby Home Theater-stereospeakers. Qua opslaggeheugen heb je keuze tussen maximaal 1 TB, hybride SSHD-opslag met geïntegreerde 16 GB NAND flash of tot 256 GB SSD-opslag en Lenovo’s eigen ShareIt-software.

De Flex 2 Pro is verkrijgbaar vanaf oktober voor een adviesprijs van 799 euro.

Reageer