Een tablet die je aan de hand van inwisselbare modules naar je eigen noden en wensen kan configureren: Lenovo maakt het mogelijk met de ThinkPad X1.

Op het eerste gezicht ziet de ThinkPad X1 eruit als een normale Windows-tablet, maar er schuilt meer achter het toestel. Onderaan het toestel kan je immers drie verschillende modules bevestigen, die jouw tablet extra functies geven.

Een daarvan is de battery pack, die naast vijf uur extra accutijd ook nog eens HDMI- en USB-poorten.

De ‘presenter’-module vormt de tablet dan weer om tot een projector en is ideaal voor presentaties. Een picoprojector gaat beelden tot 60 inch groot.

Het derde accessoire voegt dan weer Intels RealSense-camera toe aan het toestel, waardoor je objecten kan vastleggen en bewerken om ze klaar te maken voor 3D-printing.

Toetsenbord

Lenovo brengt ook een volledig toetsenbord voor de ThinkPad X1 op de markt, die je samen met een van de andere modules kan gebruiken. Ook een kickstand is van de partij, die de tablet onder een hoek plaats om gemakkelijk afgelezen en bediend te kunnen worden.

Qua specificaties mag je een 12 inch scherm noteren, net als een Intel M7-processor en Windows 10 als besturingssysteem.

Hoeveel het toestel in Europa gaat kosten, is nog niet duidelijk. In de VS betaal je alvast 899 dollar voor de tablet, 149 dollar voor de accumodule en de 3D-module en 280 dollar voor de projectormodule.

Reageer