legrand halogeen

Met de toevoeging van een wandgoot van 50 x 100 mm breidt Legrand zijn gamma wandgoten voor elektrische installaties verder uit. Op die manier moet je woning beter uitgerust zijn op een eventuele brand.

Elektrische installaties zijn uiteraard een gevoelig punt voor het ontstaan van een brand. Om kortsluitingen en dergelijke zoveel mogelijk te vermijden, worden al jaren belangrijke maatregelen getroffen. Recent werd in het nieuwe Artikel 104 een richtlijn geïntroduceerd die ervoor moet zorgen dat elektrische kabels uit DLP-halogeenvrij materiaal bestaan.

Door deze regel merkte Legrand een stijging in de vraag naar halogeenvrije wandgoten. In het licht van die trend besloot Legrand met een nieuwe formaat van halogeenvrije wandgoot op de proppen te komen, in een uitvoering van 50 x 100 mm.

Waarom geen halogeen meer? Het ontbreken aan halogenen heeft tot gevolg dat er minder donkere en minder corrosieve verbrandingsgassen vrijkomen. Dit heeft uiteraard een positief gevolg voor de rookontwikkeling en dus bij de evacuatie van wie zich in het gebouw bevindt.

Hoewel Artikel 104 enkel over de kabels bij elektrische installaties handelt, besloot Legrand dus een stapje verder te gaan en ook zijn wandgoten in halogeenvrije materialen te maken.

Reageer