Een nieuwe iPhone en een nieuwe iPad, daar hoort ook een update voor het besturingssysteem bij, moet Apple gedacht hebben. iOS 9.3 is niet revolutionair, maar brengt toch enkele leuke nieuwigheden naar je iDevice.

Apple stelde op zijn keynote niet alleen een nieuwe iPad Pro en de iPhone SE voor, maar het lanceerde ook iOS 9.3. We zetten de nieuwe functies even op een rijtje.

Night Shift

Een van de leukste toevoegingen moet Night Shift zijn. Heel wat mensen gebruiken net voor het slapengaan nog snel even hun smartphone. E-mails checken, nog eens Facebook afsnuisteren, een #nn-tweet de wereld insturen of een Snap met een nieuwe filter: voor velen is het dagelijkse kost.

Onderzoek heeft echter al aangetoond dat het licht dat smartphones uitzenden heel wat blauwe tinten bevatten, en dat die net ervoor zorgen dat je moeilijker in slaap geraakt.

Net hiervoor introduceert Apple Night Shift, dat ervoor zorgt dat het scherm minder blauw kleurt en je dus beter de slaap moet kunnen vatten.

CarPlay

CarPlay is natuurlijk niet nieuw, maar het kreeg wel enkele verbeteringen. Zo is Apple Music beter geïntegreerd, zodat je ook secties ‘Voor jou’ en ‘Nieuw’ krijgt, net als in de standaard Muziek-app of iTunes op jouw desktop.

In de Kaarten-app vind je bovendien nuttige locaties bij je in de buurt dankzij de Dichtbij-functie.

Onderwijs

Voor het onderwijs maakt Apple het mogelijk voor scholieren om hun eigen account te gebruiken op één iPad, zodat niet elke leerling een eigen iPad moet hebben.

Dankzij de Classroom-app kan een docent zien welke apps er door de leerlingen gebruikt worden. Je kan ook apps gaan blokkeren.

iOS 9.3: voor wie?

iOS 9.3 wordt beschikbaar voor volgende toestellen: iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer, iPad Mini 1 of nieuwer, iPad Pro (zowel grote als kleine model), iPod Touch van vijfde en zesde generatie.

 

Reageer