Het wordt algemeen aangenomen dat licht een grote rol kan spelen in onze gemoedstoestand. Elke kleur heeft een eigen werking op het menselijke lichaam: de ene keer rustgevend, de andere keer energie-opwekkend. iGuzzini gaat een stapje verder en wil met het Human Centric Lighting-gamma een aanbod bieden dat zich volledig op jouw welzijn richt.

De Human Centric Lighting-productlijn bestaat al langer dan vandaag, maar die werd net uitgebreid met een nieuwe speler: de Laser Blade Tunable White baseert zich op het principe van de Circadiaanse cycli.

De Tunable White-technologie reguleert de kleurtemperatuur om het psychologische welzijn te verbeteren, waardoor je een dynamisch licht krijgt dat daglicht nabootst. Tunable White wordt niet enkel binnen, maar ook buiten gebruikt als floodlight. Op die manier wordt de link tussen mens en natuur nagebootst.

Andere oplossingen zijn onder meer de Laser Warm Dimming, waarbij de lamp tot 5% gedimd kan worden en de kleurtemperatuur van 2700 K tot 1800 K aangepast kan worden.

De Reflex RGB Tunable White is een dan weer een conceptarmatuur waarbij het circadiaans principe doorgetrokken wordt naar kleuren, waarbij elke kleur een psychologische impact heeft op jouw gemoedstoestand.

Reageer