De eerste smartwatch van Huawei zat al een tijdje in de pijplijn, maar werd op IFA definitief gelanceerd. Het toestel krijgt een bijzonder knap design, werkt met Android en iOS en gaat 399 euro kosten.

Stemopdrachten

De Huawei Watch ziet er door zijn eerder klassieke design niet meteen uit als een smartwatch, maar het is wel degelijk een volledig digitaal toestel. De Watch draait op Android Wear en biedt enkele unieke functies: zo kan je via Bluetooth je hoofdtelefoon met de Watch verbinden en jouw muziek via stemactivatie gaan bedienen.

Diezelfde stemopdrachten kan je toepassen om bestemmingen of navigatie op te zoeken. Met ‘Find My Phone’ kan je jouw verloren telefoon snel opzoeken. Bovendien kunnen zowel iPhone- als Android-gebruikers de Watch met hun smartphone gebruiken.

Design

De Watch heeft een diameter van 42 mm, wat neerkomt op de traditionele afmeting van een polshorloge. Je kan als gebruiker kiezen uit verschillende afwerkingen: in roze goud, roestvrij staal of zwart en ook voor de wijzerplaat heb je keuze uit een klassieke, luxueuze, zakelijke, vrouwelijke, moderne en eenvoudige uitvoering.

Qua polsbandjes kan je kiezen uit een roestvrij stalen maas, roestvrije stalen schakels, rose goud en zwarte roestvrije stalen schakels, bruin en zwart leer. Bovendien kan je ze vervangen door eender welk polsbandje van 18 mm breed.

De smartwatch is voorzien van een rond 1,4 inch touch AMOLED-display met krasbestendig saffierglas. ingebouwd vind je een hartslagmeter en 6-assige bewegingssensor, gyroscoop en accelerometer. Het display heeft een resolutie van 400 x 400 pixels.

De Huawei Watch gaat een vanafprijs krijgen van 399 euro.

Reageer